זהירות פירות יבשים!

ט"ו בשבט בפתח ורב רשתות השיווק מלאות בפירות יבשים מסוגים שונים, חלקם תוצרת הארץ וחלקם לא. זהירות פירות יבשים!

1 דק' קריאה

רוחמה אפרתי

פורסם בתאריך 20.01.21

זהירות פירות יבשים!

 

ט"ו בשבט בפתח ורב רשתות השיווק מלאות בפירות יבשים מסוגים שונים, חלקם תוצרת הארץ וחלקם לא.

 

ראשית עלינו לדעת שאין שום עניין לברך על פירות שגדלו והובאו מחו"ל. כל המהות של ט"ו בשבט זה לברך את הפירות שגדלו בארץ ישראל ושהיא השתבחה בהן. אם זה מטורקיה אז איזה שבח יש פה..?

 

2. יש להקפיד על פירות יבשים בכשרות גבוהה ומהודרת. אין להסתפק בכשרויות נמוכות ו/או לא מוכרות.

 

גם אם הפירות בכשרות גבוהה ומהודרת אין זה אומר שאין בה חרקים ו/או תולעים. חובת הבדיקה והשמירה חלה עליכם!  

 

3. יש להימנע מפירות מסוכרים שעלולים להתליע כמו צמוקים, תאנים, שזפים מיובשים ובכלל כל פרי שאוכלים יש לבדוק היטב מבפנים ומבחוץ באור איכותי.

 

4. שימו לב היטב, החרקים עלולים להידבק גם על דפנות הפרי מאחר והם מסוכרים, המתוק מדביק אותם, ובפרט פירות כהים שאז יותר קשה לראות כמו שזיף צימוק כהה וכדומה

 

5. התאנים מלאות בתולעים ובשל הגרגירים הפנימיים מאד קשה לראות את החרקים והתולעים. ישנם כאלו שמראש מעדיפים לא לאכול תאנים הן חיים והן מסוכרים.

 

6. לשים טוב לב גם לתותים. מלבד שטיפה יש להסיר את הכותרת הירוקה ולשפשף היטב את הפרי עצמו.. זה כמעט כמו לאכול תות בלי התות עצמו.. חח

 

7. לגבי אגוזים ובפרט קשיו ופיסטוקים לשים טוב לב כי הם גם נגועים

 

8. אפשר רצוי וכדאי לאכול פירות חיים טריים כדוגמת בננה, תפוח עץ, פירות הדר, ירקות מגוונים.

 

רוחמה אפרתי  B.A בפסיכולוגיה ותקשורתMaster & Trainer NLP  תת מודעי קליני רפואי, מרצה בכירה, מעבירת סדנאות וערבי הפרשת חלה. לפרטים: 054-2176644

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה