חביתה מקושקשת בלי לשבור ביצים

חביתה מקושקשת בלי לשבור ביצים? יש ויש! אורי שביט עם מתכון מדהים למקושקשת טופו, הארוחה שמתבשלת במחבת אחת והופכת למרכז הארוחה בכל שעה של היום!

2 דק' קריאה

אורי שביט

פורסם בתאריך 26.03.24

קבלו ארוחה מהירה וטעימה במינימום מאמץ – כזאת שמכינים תוך דקות, שכולם אוהבים ושיכולה להפוך למרכז הארוחה בכל שעה של היום. שמה המוכר הוא “מקושקשת טופו”, אחת מהארוחות הצמחיות האהובות בארצות הברית שמוגשת גם בישראל במסעדות ובבתי קפה. היא מכילה חלבון מלא ויש בה בדיוק 0% כולסטרול. כשמוסיפים לה ירקות (לא חובה, כמובן) היא הופכת לעשירה עוד יותר גם בטעם וגם בערכים התזונתיים.

 

חומרים ל-2 מנות גדולות

 

300 גרם (1 חבילה) טופו, מפורר בידיים או בפולסים במעבד מזון
1 בצל סגול, חתוך לרצועות
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 קישוא, מגורר
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
3-4 עלי מנגולד (ללא החלק הלבן), חתוכים גס
שמן זית לטיגון

 

לרוטב:

 

1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי צהוב (לא חובה)
1/4 כפית צ’ילי יבש (לא חובה)
מלח,

פלפל שחור גרוס
 

להגשה:

1/2 לימון סחוט
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

 

אופן ההכנה:
 

1. יוצקים 2-3 כפות שמן זית למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב 5-10 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ורצועות פלפל, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

 

2. מוסיפים קישוא מגורר וקוביות עגבנייה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את המנגולד, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הטופו ומערבבים היטב.

 

3. מניחים בקערית את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. יוצקים למחבת, מערבבים ומבשלים 1-2 דקות נוספות לספיגת טעמים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים קצת שמן או מים.

 

4. מעבירים לצלחות הגשה, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעטרים בפטרוזיליה או בכוסברה קצוצה.

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח “טבעוניות נהנות יותר”, שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. תל אביבית

כ"ב טבת התשע"ח

1/09/2018

כמה טבעי זה טופו?

נראה לי מעובד בדיוק באותה רמה כמו סוכר לבן. רק עם יחצן טוב יותר. טבעוני זה לא. תחשבו על זה.

2. תל אביבית

כ"ב טבת התשע"ח

1/09/2018

נראה לי מעובד בדיוק באותה רמה כמו סוכר לבן. רק עם יחצן טוב יותר. טבעוני זה לא. תחשבו על זה.

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה