עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים, 25-30

עוגיות מגולגלות עם תמרים ואגוזים – העוגיות המושלמות שהולכות הכי טוב עם כוס הקפה של אחר הצהריים! קרן אגם עם מתכון קל וטעים לעוגיות שכיף לזלול!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 10.08.23

לקראת יום שישי, אנחנו מכינים צנצנת עוגיות. לרוב אלו עוגיות תמרים שכל בני הבית אוהבים.

למה? כי אין מושלמת יותר מעוגיה מבצק פריך שנמס בפה, שמצטרפת לכוס קפה של אחר הצהריים!

מצרכים ל-25-30 עוגיות:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

כף גדושה אבקת סוכר

כפית וחצי אבקת אפיה

200 גרם חמאה קרה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר סחוט טרי ואפשר גם קנוי)

קופסא ממרח תמרים

כוס (200 גרם) אגוזי מלך טחונים דק

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים במהירות גבוהה קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה, מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים, עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק.

2. מוסיפים לאט לאט את השמן ואת מיץ התפוזים עד לקבלת גוש בצק אחיד.

3. מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לשניים או שלושה חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר, לפחות לשעה שעתיים.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפזרים קמח על משטח עבודה.

6. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל 25*15, כשהצד הרחב פונה אליכם. (לא חייבים לשמור על דיוק, אפשר לרדד את המלבן למלבן גדול יותר, יתקבלו עוגיות גדולות יותר).

7. מורחים על גבי המלבן ממרח תמרים, ומפזרים פירורי אגוזי מלך.

8. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה (הכי נח), חוצים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס”מ.

9. מגלגלים כל רצועה לעוגייה, ומניחים על גבי תבנית האפייה, כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על פעולה זו עם כל חלקי הבצק.

10. אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות שחומות ממש מעט.

מוציאים, מצננים מעט ומקשטים בהרבה אבקת סוכר.

הטיפים של קרן

* העוגיות נשמרות עד כחמישה ימים בכלי אטום.

* את החמאה ניתן להמיר במחמאה כדי להפוך אותן לפרווה.

* את אגוזי המלך ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר, כמו פקאנים שקדים או אגוזי לוז.

* לא אוהבים ממרח תמרים? החליפו בנוטלה, שוקולד השחר, ריבה שאתם אוהבים או אפילו ריבת חלב.

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה