עוגיות שוקולד צ’יפס גדולות פריכות במיוחד!

לא תמצאו אדם אחד על הגלובוס שלא אוהב עוגיות שוקולד צ'יפס טעימות ופריכות במיוחד! לשבת, לחג או לסתם יום של חול. המתכון של קרן אגם.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 13.04.23

אין מי שלא אוהב עוגיות שוקולד צ’יפס, במיוחד כשהן פריכות וגדולות.

 

אני אוהבת להכין אותן גדולות בעזרת כף גלידה קפיצית, אבל אתם יכולים להכין אותן גם קטנות יותר.

 

בכל אופן, אין כמו עוגיות שוקולד צ’יפס עם כוס תה חם כשבחוץ יורד גשם ולנו נעים, חם וטעים בפנים. ולמי שאוהב, זה גם הולך טוב עם כוס חלב.

 

 

מצרכים (כ-15 עוגיות):

 

200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

1 ביצה גדולה

כף חומץ בלסמי

כוס+3/4(245 גרם) קמח לבן רגיל

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח דק

150 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד צ’יפס)

 

 

לעיטור:

 

מעט מלח גס אטלנטי

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

 

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר לבן וסוכר חום.

 

3. מוסיפים תמצית וניל, ביצה, וחומץ בלסמי וממשיכים לערבל.

 

 

4. מוסיפים קמח, מלח ואבקת סודה לשתייה.

 

5. לבסוף, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד לפיזור אחיד.

 

6. משמנים מעט כף גלידה קפיצית (אם אין לכם אפשר בעזרת 2 כפות) ומניחים בעזרתה כדורי בצק על גבי התבנית, שומרים על מרווחים ביניהן של 2-3 ס”מ מכיוון שהעוגיות משתטחות במהלך האפייה.

 

 

7. מפזרים כמה גרגרי מלח אטלנטי גס מעל כל כדור בצק ואופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. (בזמן שחצי מהעוגיות נאפות בתבנית בתנור, שומרים את בצק העוגיות במקרר עד לשימוש).

 

8. מוציאים, מצננים על גבי רשת צינון.

 

שומרים בקופסא אטומה עד כ 4 ימים.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה