עוגת קלמנטינות תותים וצנוברים

קופסת התותים שכבר אי אפשר לאכול עדיין מחכה במקרר? אל תזרקו, לקרן אגם יש מתכון מדהים לעוגת קלמנטינות תותים וצנוברים שלא תפסיקו לאכול! בדוק.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 16.11.23

זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות עם קופסת התותים שכבר אי אפשר כל כך לאכול והיא עדיין מחכה שמישהו יתייחס אליה במקרר: אני מכניסה אותם לתוך עוגה וזה כל כך טעים.

השבוע הכנתי עוגת תותים עם קלמנטינות והחלטתי לשלב בה גם צנוברים, התוצאה הייתה כל כך טעימה שלא הפסקתי ליישר אותה, וכבר בא לי שוב. אז הנה המתכון לעוגה שלא תפסיקו לאכול! 

תבנית עגולה או עם חור בקוטר 24 ס”מ

מצרכים:

4 ביצים גודל L

1 ורבע (250 גרם) כוסות סוכר לבן

כוס שמן קנולה

כוס מיץ קלמנטינות (אפשר להמיר בתפוזים)

2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן רגיל 

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

כפית מחית/תמצית וניל

250 גרם תותים שטופים נקיים מהחלק הירוק וחצויים

4 כפות צנוברים (לא קלויים)

40 גרם חמאה רכה

3 כפות סוכר חום בהיר

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4-5 דק לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.

3. מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את מיץ הקלמנטינות, קמח, אבקת אפייה ווניל.

4. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים את התותים מעל הבלילה באופן שווה.

5. בקערה מערבבים היטב חמאה רכה עם צנוברים וסוכר חום.

6. מפזרים מעל התותים.

7. אופים כ-35-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

8. התותים שוקעים במהלך האפייה וזה בסדר, אומנם לא רואים אותם מלמעלה אבל ברגע שתפרסו את העוגה הם יחכו לכם בפנים.

9. מצננים מעט, מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה