עוגת שוקולד פקאן ללא קמח לפסח

עוגת שוקולד פקאן ללא קמח לפסח: זה לא 'תיק' להכין עוגות לפסח, למרות שזה נראה כך. לקרן אגם יש מתכון מדהים לעוגה טעימה וקלה להכנה שתרצו להכין יותר מפעם אחת.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 30.03.23

הרבה אנשים חושבים שלאפות עוגות לפסח זה ‘תיק’, ולמעשה מדובר בעוגות מעולות שאפשר לאפות בקלות.

אני מאוד אוהבת עוגות שוקולד ללא קמח ומכינה אותן כל השנה ובפסח בפרט.

העוגה הזו כוללת פקאנים והיא פשוט עוגה מעולה שאני בטוחה שתרצו להכין יותר מפעם אחת.

תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים

3 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100גרם) סוכר לבן

כוס (100 גרם) פקאנים טחונים דק

כף קקאו

כף קורנפלור

כף ברנדי

120 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.

3. בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה ושוקולד.

4. מוציאים מהמיקרו ומערבבים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים לתערובת השוקולד קקאו, קורנפלור, ברנדי ופקאנים ומערבבים היטב.

6. מאחדים את תערובת השוקולד עם הביצים בתנועות קיפול עדינות עד שמתקבלת תערובת כהה אחידה.

7. אופים בתנור כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8. מצננים לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.

9. שומרים את העוגה במקרר בכלי אטום עד כ-5 ימים.

הטיפים של קרן!

* ניתן להמיר את הפקאנים בשקדים טחונים.

* אם אין לכם ברנדי אתם יכולים לוותר, זה נותן טוויסט נעים לעוגה.

* את הקורנפלור אתם יכולים להמיר באותה הכמות של קמח מצה, אני מעדיפה קורנפלור.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. דגנית

י"ח ניסן התשע"ט

4/23/2019

עוגה מעולה

ניסיתי אותה השבוע, לכבוד פסח. היא מצויינת. את גאונה קרן. תודה רבה

2. דגנית

י"ח ניסן התשע"ט

4/23/2019

ניסיתי אותה השבוע, לכבוד פסח. היא מצויינת. את גאונה קרן. תודה רבה

3. שרה חיה

י"ז ניסן התשע"ט

4/22/2019

עוגה מצויינת

אחלה עוגה! שמנו אייריש קרים, ויצא טעים לגמרי… ועם סדק חמוד שעשה את כל ההבדל לדעתי

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה