עוגת שושני פיצה

מתכון נפלא עם טריק סודי בבצק לעוגת שושני פיצה מדהימה לחג של קרן אגם. ותהיו בטוחים שכולם יושיטו יד למשוך שושנה, אז תכינו מספיק שושנים לחג!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 17.08.23

עוגת שושני פיצה עם טריק סודי בבצק, זה הולך להיות הבצק הכי רך שאכלתם!

כאמא לילדים, שלא אוהבים פשטידות ומאכלי גבינות באופן כללי, אני תמיד שמחה להניח על שולחן החג עוגת שושני פיצה, כי מה יותר כיף מלהניח את העוגה במרכז השולחן ושכל אחד ימשוך לעצמו שושנה?

עוגת שושני פיצה – תבנית קפיץ עגולה קוטר 26 ס”מ

מצרכים למתכון

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גרם) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גרם) קמח תפוחי אדמה

ביצה גדולה

כוס מי ברז

1/4 כוס שמן קנולה

כפית גדושה מלח דק

למריחה:

4-5 כפות שמן זית

לרוטב עגבניות:

קופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

1/2 פחית (200 גרם) עגבניות מרוסקות

כפית סוכר

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

עלי בזיליקום קצוצים (אפשר להמיר באורגנו יבש)

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת)

 

לציפוי:

ביצה מהולה במעט מים

 

אופן ההכנה:

1. לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה (אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל). מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2. מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, שמן, מלח ולבסוף את המים,  לא את הכל בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות. לשים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

3. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.

4. בינתיים, מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות פרט לגבינה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה את התבנית.

6. לאחר שהבצק תפח, מחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, דק ככל האפשר.

7. בעזרת מברשת, מורחים על פני כל הבצק מחצית משמן הזית, על זה מורחים באופן שווה מחצית מכמות רוטב העגבניות, ומפזרים מחצית מכמות הגבינה.

8. מגלגלים לרולדה, ואת הרולדה חותכים לשושנים ברוחב 6 ס”מ.

9. מניחים את השושנים בתבנית, שומרים על מעט מרווח בניהם.

10. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.

11. מניחים להתפחה חוזרת כ 35-40- דקות, כשהתבנית מכוסה במגבת. מברישים בביצה טרופה ואופים כ 30-35 דקות, עד שהמאפה מקבל צבע שחום.

 

מגישים חמים.

(שומרים את המאפה כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר ומחממים מעט לפני שאוכלים).

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. קרן אגם

י"ט סיון התשע"ח

6/02/2018

אפשר להכין יום קודם ולעטוף היטב מיד כשמתקרר, הוא יהיה בסדר גמור

2. קרן אגם

י"ט סיון התשע"ח

6/02/2018

3. ביאנקה

ו' סיון התשע"ח

5/20/2018

אני רק שאלה 🙂

אפשר להכין את המאפה יום קודם? אם כן, איך שומרים עליו טרי?

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה