עוגת תפוז ריקוטה הפוכה מדהימה

עונת התפוזים כבר כאן ובעיצומה ולקרן אגם יש מתכון שווה ומדהים לעוגת תפוזים משגעת, טעימה וממש פשוטה להכנה. אז קבלו אותה, עוגת תפוז ריקוטה הפוכה!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 15.03.21

עונת התפוזים בעיצומה ואי אפשר בלי מתכון אחד שווה לעונה. היא לא רק יפה, אלא גם כל כך טעימה וממש פשוטה להכנה.

 

המתכון לתבנית מלבנית או מרובעת בינונית.

 

 

מצרכים:

כוס (200 גרם) סוכר לבן

80 גרם חמאה רכה

1/3 (65 גרם) כוס שמן קנולה

3 ביצים גדולות

2 שקיות סוכר וניל

2 כפיות אבקת אפייה

מעט מלח

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט

מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה לא מלוחה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 תפוזים גדולים פרוסים לפרוסות שלמות דקיקות

2 כפות סוכר חום

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

2. בקערת המיקסר מקציפים חמאה, סוכר וניל וסוכר למשך 2 דקות, מוסיפים שמן וביצים וממשיכים להקציף למשך 2 דקות נוספות.

 

3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ולבסוף מוסיפים מיץ תפוזים וריקוטה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

4. משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה (זה יעזור לחילוץ קל של העוגה כשהופכים אותה), משמנים שוב את נייר האפייה ומפזרים עליו באופן שווה סוכר חום.

 

5. מרפדים את התבנית בפרוסות תפוז, ואם נשארים רווחים אפשר למלא אותם בפרוסות קטנות יותר כמו בתמונה:

 

 

מעבירים את מלית העוגה לתבנית מעל פרוסות התפוזים ומיישרים בעזרת גב כף או פלטה.

 

אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, והעוגה מקבלת צבע שחום יפה.

מצננים מעט, והופכים את העוגה על גבי כלי מרובע או מלבני רחב מספיק.

 

 

הטיפים של קרן:

 

את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב כשלושה ארבעה ימים.

 

אפשר להמיר את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן קנולה.

 

את הריקוטה אפשר להמיר בגבינת טוב טעם או בשמנת חמוצה, אולם התוצאה שמתקבלת משימוש בריקוטה מדהימה ואני לא ממליצה לוותר.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה