תבשיל בקר בחצילים ועגבניות

תבשיל משביע וטעים, שמחבר בין חצילים מטוגנים לנתחי בשר עסיסיים שעברו בישול ארוך ברוטב עגבניות. הוסיפו לחם טוב או אורז כדי לספוג את הרוטב העשיר, ואתם מסודרים.

2 דק' קריאה

שוקי גלילי

פורסם בתאריך 11.01.21

זמן הכנה: 3 שעות | רמת קושי: בינוני | בשרי

 

תבשיל משביע וטעים, שמחבר בין חצילים מטוגנים לנתחי בשר עסיסיים שעברו בישול ארוך ברוטב עגבניות. הוסיפו לחם טוב או אורז כדי לספוג את הרוטב העשיר, ואתם מסודרים.

השילוב של בשר, עגבניות וחצילים חוזר על עצמו בווריאציות מגוונות בכל המטבחים הים-תיכוניים. במקרה זה, מדובר בתבשיל בשר ברוטב עגבניות סמיך, ובו פרוסות חציל מטוגן שנמסות בפה. הבשר עובר טיגון ואז בישול ארוך, ולקראת הסוף משדכים לו את החצילים, כך שיספיקו להשתלב אבל לא יאבדו צורה.

מכיוון שמעורב בעניין גם שמן אז אולי תעדיפו לא להשתמש בנתח הכי שמן, ואם אתם קונים אצל קצב בקשו ממנו ש"יחתוך אותו לגולאש". בגלל הבישול הארוך גם נתח רזה יחסית יתאים, והוא יהיה רך מאד בסיום ההכנה. בכל אופן, אני מעדיף להשתמש בכל זאת בנתח שמן, בגלל הטעם, ולאסוף עם כף את השומן העודף שמצטבר בסיום הבישול.

את הרוטב עצמו אפשר לספוג בפירה, אורז, קוסקוס, בורגול או סתם לחם טרי. בכל אחד מהשילובים האלה, עם או בלי תוספות, מדובר במנה שהיא ארוחה לכל דבר, כייפית ומפנקת – במיוחד בחורף.

 

המצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר, רצוי נתח שמן יחסית (הכי טוב לקנות אצל קצב ולבקש שיחתוך לגולאש)
  • 1 חציל גדול (בערך חצי ק"ג)
  • 3 עגבניות אדומות קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס פאסאטה (או 4 כפות רסק עגבניות)
  • 1.5 ליטר מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • אופציונלי: קורט פלפל אנגלי טחון או שליש כפית ראס אל חנות

 

אופן ההכנה

א. אם הנתח עדיין שלם, חותכים אותו לחתיכות גדולות יחסית (בערך 4 ס"מ אורך). מטגנים במעט שמן בסיר רחב, על אש גדולה, עד שחתיכות הבשר צרובות יפה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ושומרים בצד. את הסיר עצמו לא שוטפים.

 

ב. פורסים את הבצל לפרוסות וחוצים אותן לשניים. מטגנים בסיר עם ה"שאריות" מטיגון הבשר תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם, עד שהבצל רך ומקבל קצת צבע.

 

ג. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את פלחי העגבניות, הפאסאטה, המים מיץ הלימון והתבלינים. מערבבים ומבשלים עד לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים במשך שעתיים לפחות (תלוי בסיר ובכיריים), עד שהבשר רך מאד.

 

ד. בינתיים, מקלפים את החציל (בחלקו או בשלמותו) וחותכים אותו לחתיכות עבות וקצת יותר גדולות מחתיכות הבשר. ממליחים ומניחים במסננת לחצי שעה. שוטפים, מנגבים במגבות נייר ומניחים לייבוש. מטגנים עד השחמה מכל הצדדים.

 

ה. מוסיפים את החצילים המטוגנים לסיר עם הבשר בזהירות, בלי לערבב, וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה. מגישים עם לחם טרי או על אורז/בורגול/קוסקוס לספיגת הרוטב.

 

לשובע!

 

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה