י"ז בסיון תשע"ט / יום חמישי 20 יוני 2019 | פרשת השבוע: שלח לך
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםאוזני המן במילוי שוקולד
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

אוזני המן במילוי שוקולד    

אוזני המן במילוי שוקולד



מתכון לאוזני המן פרווה של השף קונדיטור זיו סנדלר, ואפילו מכילה תפוחי עץ במילוי עצמו והיא מדהימה! האוזן המושלמת למשלוחי המנות.

 



אני לא חושב שיש מה להכביר במילים במתכון לפורים. כן, זאת אוזן המן. אך למרות שהיא כולה פרווה ואפילו מכילה תפוחי עץ במילוי השוקולד עצמו - היא מדהימה. בצק פריך אך אוורירי, קרמי בטעמו. מחית התפוח עץ יחד עם מרכיבי מלית השוקולד שומרת על המילוי עסיסי גם כמה ימים לאחר האפייה. אם אתם מכינים את אוזני ההמן ביום חם, הקפידו לעבוד עם בצק קר ומלית קרה. ניתן להקפיא מראש את הקמח ולחסוך בזמן המתנה לאחר התחלת העבודה. בכל מקרה, אם הבצק מפריש שומן חובה לקרר אותו לפני המשך עבודה, אחרת אוזני ההמן יפתחו באפייה.

 

מרכיבים:

 

לבצק

3/4 כוס שמן קוקוס מומס אך לא חם

1/4 כוס שמן קנולה

חצי כוס סוכר

רבע כוס מחית תפוח עץ טבעית

2 כוסות קמח קר

כף אבקת אפיה

גרידת תפוז מתפוז שלם

 

למלית

200 גרם שוקולד

רבע כוס מחית תפוחי עץ

חצי כוס חלב סויה

כף קורנפלור

2 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

 

1. להכנת המלית: מרתיחים ביחד תוך כדי ערבוב חלב סויה, סוכר, מחית תפוחי עץ וקורנפלור. מכבים את האש, מערבבים פנימה את השוקולד עד שנוצר קרם שוקולד מבריק. מניחים לצנן לטמפרטורת החדר.

 

2. להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם ראש גיטרה מערבבים את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד.

 

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן. במרכז כל עיגול מניחים מהמלית שוקולד, ומקפלים לאוזן המן. מקפידים להדק את שולי הבצק. מניחים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה במרווחים קלים.

 

4. מעבירים למקרר.

 

5. מחממים תנור ל-160 מעלות. אופים במשך 15-20 דקות עד קבלת צבע חום בהיר.

 

6. לשמור בכלי אטום במקום מוצל וקריר עד 4 שבועות

 

קרדיט צילום: אסף אמברם

 

 

 

* * *

זיו סנדלר,  שף קונדיטור מזה 15 שנים. את דרכו החל אצל האנס ברטלה, שם למד את רזי המקצוע, והמשיך משם לעבוד בקונדיטוריות שונות ביניהן בליקר בייקרי ולחם יין. את המעבר מקונדיטוריה חלבית לטבעונית עש מתוך לימוד עצמי וניסיון רב. בשנת 2014 פתח ביחד עם שותפתו נטע אירדם את seeds - פטיסרי טבעוני קטנטן וחמים במרכז תל אביב. בסוף השנה החנות תיסגר וניתן יהיה להשיג את המוצרים בחנויות הנבחרות ולהגיע לסדנאות אפייה בביתו של השף.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של זיו סנדלר
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים