י"ח באדר א' תשע"ט / שבת 23 פברואר 2019 | פרשת השבוע: כי תשא
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
טבעוני  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםטבעוניאיך מכינים חביתה בלי ביצים?
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

איך מכינים חביתה בלי ביצים?    

איך מכינים חביתה בלי ביצים?



חביתה, ממש לא חייבים להכין מביצים. אפשר להכין אותה ממרכיבים אחרים, מזינים ובריאים וללא כולסטרול. אורי שביט עם מתכון טעים של איך עושים את זה!

 



ההרגלים שלנו במטבח הולכים איתנו הרבה שנים אחורה, בדרך כלל מבית אבא ואמא ואפילו סבתא. רבים מאיתנו מכירים ואוהבים חביתה עשויה מביצי תרנגולת, שהתרגלנו לאכול בתור המנה המרכזית של ארוחת הבוקר או הערב וגם כמילוי לכריך שאפשר לקחת לבית הספר או לעבודה.

 

אלא שחביתה לא חייבת להכיל ביצים כלל – מקור השם הוא מלשון "מחבת", ומתייחס לכל בלילה שאנחנו יוצקים לתוכה ומטגנים לצורה של לביבה גדולה. זאת הזדמנות לגוון את המנה המוכרת ולהכניס אליה יתרונות תזונתיים אדירים, במיוחד כשמדובר בקמחים העשויים מקטניות.

 

כיום במרבית המרכולים ניתן למצוא קמח חומוס וקמח עדשים כתומות, שיהיו על מדפי המחלקה ללא גלוטן. לא רק שהם נטולי גלוטן וכולסטרול, הם גם מכילים רמות גבוהות של ברזל וחלבון וערכים תזונתיים נוספים שמיוחסים למשפחת הקטניות. אפשר בהחלט גם להכין את הקמחים הללו בבית, במיוחד קמח עדשים כתומות, שקל מאוד לטחון בעזרת מטחנת תבלינים פשוטה ואפילו מעבד מזון.

 

לקמחים הנהדרים הללו אפשר להוסיף אילו תוספות שאוהבים ולשמח את בני המשפחה במנה טעימה, משביעה ובריאה במיוחד.

 

מאמרים נוספים בנושא:

תזונה מן הצומח, מה אוכלים?

אוכלים קטניות: מכל הסיבות הנכונות

16 סיבות לאכול נכון

לא רק גוף בריא

אמרו לקפוץ, אז קפצתי!

הרמב"ם ממליץ

בריאות? הכי טבעית שיש!

 

חביתת עדשים כתומות עם בצל ופטריות


כדי לוודא שהירקות יהיו מטוגנים היטב וישתלבו בתערובת, אני ממליצה לטגן אותם בנפרד ורק אחר כך להוסיף אותם לבלילה. אני מעדיפה לטגן בשמן זית, שהוא בריא במיוחד, אבל כמובן שאפשר להשתמש בשמנים אחרים. שימו לב שהמחבת שאתם משתמשים בה תהיה בעלת ציפוי טוב נגד הידבקות, כדי שיהיה לכם קל להפוך את החביתה.

 

חומרים לחביתה אחת גדולה או ל-2 חביתות קטנות

 

3-4 כפות קמח עדשים כתומות


1/2-1/4 כוס מים


מלח, פלפל שחור גרוס טרי


פטרוזיליה קצוצה

 

 

לתוספות:


1/2 בצל קצוץ דק או פרוס לרצועות


2-3 פטריות פרוסות או קצוצות


שמן זית לטיגון

 

1. יוצקים מעט שמן למחבת ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב, לריכוך. מוסיפים פטריות, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שהן מתרככות ומשחימות מעט. מסירים מהאש.

 

2. טורפים היטב בקערה קמח עדשים ו-1/4 כוס מים. אם צריך מוסיפים עוד מים, כך שתתקבל תערובת דלילה למדי.

 

3. מוסיפים לתערובת העדשים את הבצל והפטריות, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוודאים שהתערובת לא סמיכה מדי ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.

 

4. יוצקים לאותה מחבת מעט שמן זית ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, יוצקים את הבלילה (או מחצית ממנה) למחבת ומשטחים. מטגנים כ-3 דקות, עד שהצד התחתון משחים ומופיעות בועות קטנטנות.

 

5. מפרידים בזהירות באמצעות תרווד את החביתה מהמחבת והופכים. אם החביתה גדולה וקשה להפוך אותה, מומלץ להניח על המחבת צלחת הפוכה, להפוך ולהחליק את החביתה על צידה השני בחזרה למחבת.

 

6. ממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות ומעבירים לצלחת הגשה. אם טיגנתם מחצית מהבלילה, מטגנים את החביתה השנייה באותו האופן.

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של טבעוני




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים