ט בתמוז  / שבת 19 יוני 2021 | פרשת השבוע: חקת
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםבואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

בואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות    

בואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות



מאפים קטנים ועתירי גבינה, משהו שבין לחמנייה למאפין מלוח. ההכנה שלהם מהירה מאד והם רכים וטעימים כשהם חמים או קרים. הוסיפו יוגורט וסלט ויש לכם ארוחת שבועות קלילה.

 



בואיקוס: לחמניות גבינה בלקניות

זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | חלבי

הבואיקוס, הם מאפים קטנים ועתירי גבינה, משהו שבין לחמנייה למאפין מלוח. ההכנה שלהם מהירה מאד והם רכים וטעימים כשהם חמים או קרים. הוסיפו יוגורט וסלט ויש לכם ארוחת שבועות קלילה.

 

הבואיקוס (רבים של בואיקו) הן לחמניות גבינה ללא שמרים, בעצם סוג של מאפינס מלוחים עתירי גבינה.

 

מקור המאפה הזה, כפי שאפשר להבין מהשם, הוא בקהילות דוברות הלאדינו ובמיוחד מאזור הבלקן. הוא נפוץ בעיקר בבתים של יוצאי טורקיה ובולגריה, ואפשר להתקל בו (או במאפים דומים בשם אחר) גם אצל יוצאי יוון, סרביה, רומניה ומדינות אחרות – בעצם רוב המקומות בהם אוכלים גבינות קשקבל. 

זהו מאפה מהיר ופרקטי. אין שמרים ולא צריך להתפיח, הלישה קצרה מאד, ואין דרך מושלמת מזו לחסל את שאריות הגבינות במקרר שלכם.

 

 

כמובן שאפשר גם לא להשתמש בשאריות – המתכון שלפניכם הוא רק בסיס, ואתם יכולים להחליף את הגבינות שיש בו בגבינות דומות, בהתאם למצאי, או פשוט להיצמד למצרכים ולכמויות שבמתכון.

 

המצרכים

 

ל-20 בואיקוס

  • חבילת קמח תופח 350 גרם
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 120 גרם גבינת קשקבל
  • 20 גרם פרמזן
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • שומשום

 

 

אופן ההכנה

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

  1. מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגרדים גס את הקשקבל ודק את הפרמזן.

 

 

  1. מעבירים לקערת ערבוב גדולה (בנפח של 3 ליטר לפחות) את הקמח עם המלח, החמאה, הגבינה הלבנה והגבינות המגורדות/מפוררות.

 

  1. מפרידים את הביצה לחלבון וחלמון. את החלבון מוסיפים לקערת הערבוב ואת החלמון שומרים בצד.

 

 

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה שנוח לעבוד איתה.

 

  1. מהתערובת (שמשקלה הכולל כ-1 ק"ג) יוצרים בידיים 20 כדורים (50 גרם כ"א) – הכי פשוט לשקול את הראשון ולהמשיך לפי העין.

 

 

ז. מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה; מסדרים במרווחים שווים את הכדורים על נייר האפייה. טורפים את החלבון ששמרנו ומושחים בו את הבואיקוס; מפזרים מעל כל אחד מעט שומשום וקורט מלח. אפשר לפזר גם גבינת פרמזן או קשקבל, מלח גס או פלפל שחור.

ח. מכניסים את התבנית עם הבואיקוס למרכז התנור ואופים קצת יותר מ-20 דקות או עד שהם זהובים ומתחילים להשחים. מוציאים ומניחים להם להתקרר ולהתייצב כרבע שעה. לאחר מכן אפשר להגיש אותם קרים, לחמם, להקפיא ולהפשיר.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים