בריא וטעים: בולונז עדשים שילדים אוהבים

גם בריא וגם טעים: מתכון בולונז עדשים של אורי שביט. הדרך המוצלחת ביותר לחבב קטניות על ילדים היא לשלב אותן במאכלים שהם אוהבים.

2 דק' קריאה

אורי שביט

פורסם בתאריך 07.08.23

כולנו כבר יודעים שקטניות צריכות להיות חלק בלתי נפרד מהתזונה היומיומית שלנו, מילדות ועד בכלל.

הבעיות מתחילות כשאנחנו מנסים לשכנע את הקטנטנים לאכול מאכלים שהם פחות רגילים אליהם ופחות מכירים, גם אם בפועל הם יהיו להם מאוד טעימים. אחת הדרכים לעזור להם להתגבר על הרתיעה מהלא מוכר היא לשלב את הקטניות במזונות שהם מכירים ואוהבים, עם טעמים שחביבים עליהם מראש.

זה בדיוק הסיפור של המנה הזו, שמתבססת על הטעמים המוכרים של מתכון איטלקי לפסטה בולונז. הרכיב העיקרי הוא עדשים כתומות, שהן גם מזינות ומשביעות מאוד, גם זולות וגם בעלות מרקם רך שהופך אותן קלות במיוחד לאכילה ולעיכול, גם אצל מי שלא רגיל לצרוך קטניות באופן יומיומי. מתכון שמתאים מאוד למשפחות ברוכות ילדים, שכן מכמות של חצי קילו עדשים אפשר להאכיל משפחה שלמה. את התבשיל אפשר להגיש כמקובל על פסטה (לבנה או מלאה) אבל גם עם אורז הוא משתלב נפלא.

בגלל שילדים הם לעיתים בררנים, מומלץ לגרר את הגזר והעגבניות (שלא יהיו חתיכות) ואם אין ברירה, לוותר על העלים הירוקים.

חומרים ל 8-10 מנות

500 גרם עדשים כתומות
1-2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות או כתושות
1 פלפל צ’ילי נקי מגרעינים, קצוץ (לא חובה)
3 גבעולי סלרי, קצוצים דק (לא חובה)
3-4 גזרים מגוררים
1 כף עלי טימין טריים (לא חובה)
3-4 עגבניות בשלות מגוררות
1/2 1 קופסאות גדולות (260 גרם כל אחת) רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף סוכר
מלח, פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית

להגשה (לא חובה):
פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

1. שוטפים את העדשים ומסננים. אם רוצים אפשר להשרות כשעה לפני הבישול.

2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל, שום, צ’ילי וסלרי כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים גזר מגורר, טימין ואת העדשים המסוננות ומטגנים-מערבבים 5 דקות נוספות.

4. מוסיפים עגבניות מגוררות, רסק עגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מים עד לכיסוי, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד שהעדשים והירקות רכים מאוד. מערבבים מדי פעם ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול.

6. מגישים עם פסטה או אורז, ואם רוצים מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון!

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח “טבעוניות נהנות יותר”, שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה