ז בשבט / יום רביעי 20 ינואר 2021 |
פרשת השבוע: בא
הוסף למועדפים
הפוך לעמוד הבית
הירשם
|
התחבר
אין מוצרים בעגלה
החשבון שלי
מעקב הזמנות
עזרה
המדינה שלי:
ארצות הברית
שפה:
עברית
המטבע שלי:
דולר ארה"ב
מדינה:
אוגנדה
אוזבקיסטן
אוסטריה
אוסטרליה
אוקראינה
אורוגוואי
אזרבאיג'ן
איחוד האמירויות הערביות
איטליה
איי באהאמה
איי פוקלנד (איי מאלווינס)
איי שלמה
אינדונזיה
איסלנד
אירלנד
אלבניה
אל-סלוואדור
אסטוניה
אקואדור
ארגנטינה
ארובה
ארמניה
ארצות הברית
אתיופיה
בהוטן
בולגריה
בוליביה
בוסניה - הרצגובינה
בלגיה
בליז
בלרוס
בנגלדש
ברבדוס
ברזיל
בריטניה
ברמודה
גאנה
גואטמלה
גויאנה
גיברלטר
ג'מייקה
גרמניה
דנמרק
דרום אפריקה
הודו
הולנד
הונג-קונג
הונגריה
הונדורס
הרפובליקה הדומיניקנית
וולס
ונצואלה
זימבבואה
זמביה
חוף השנהב
טוגו
טורקיה
טייוואן
טנזניה
טרינידד וטובגו
יוון
יפן
ירדן
ישראל
לאו (לאוס)
לוקסמבורג
לטביה
ליטא
מאוריציוס
מדגסקר
מוזמביק
מולדובה
מונגוליה
מונטנגרו
מונקו
מלדיביים
מלזיה
מקדוניה
מקסיקו
מרוקו
נורבגיה
ניו זילנד
ניקרגואה
נפאל
סין רפובליקה עממית
סינגפור
סלובניה
סלובקיה
סנט מרטין
ספרד
סקוטלנד
סרביה ומונטנגרו
פולין
פורטוגל
פורטוריקו
פיליפינים
פינלנד
פנמה
פרגואי
פרו
צ'ילה
צ'כיה
צרפת
קובה
קולומביה
קונגו
קוסטה ריקה
קוריאה הדרומית
קזחסטאן
קיימן (איים)
קמבודיה
קנדה
קניה
קפריסין
קרואטיה
רואנדה
רומניה
רוסיה
שבדיה
שוויצריה
תאילנד
תוניסיה
תימן
שפה:
English
Français
Deutsch
עברית
Русский
Español
מטבע:
שקל חדש
דולר ארה"ב
אירו
לירה שטרלינג
ין יפני
שלח
עמוד הבית
הילולת הצדיקים
ברסלב
יהדות
משפחה וזוגיות
חגים ומועדים
רוחניות
חברה
יום הולדת
חנוכה
עשרה בטבת
ט"ו בשבט
הצג את כל הקטגוריות...
הילולת הצדיקים
הילולת הצדיקים
ברסלב
חכמת רבי נחמן
אומן ראש השנה
יהדות
השקפה יהודית
עם ישראל
תרבות יהודית
תקופות השנה
משפחה וזוגיות
הכרות ונישואין
הורים וילדים
משפחה ובריאות
ברסלב ילדים
חגים ומועדים
יום הולדת
חנוכה
עשרה בטבת
ט"ו בשבט
פורים
פסח
יום השואה
יום הזיכרון
ספירת העומר
ל"ג בעומר
יום ירושלים
שבועות
שלושת השבועות ותשעה באב
ט"ו באב
אלול
ראש השנה
יום כיפור
סוכות ושמחת תורה
תשרי
חשוון
רוחניות
צמיחה אישית
צמיחה רוחנית
רוחניות ואמונה
מסעות רוחניים
תפילה ומדיטציה
חברה
בגובה העיניים
התבוננות והשקפה
יומן אישי
נקודה למחשבה
סיפורים מהחיים
סיפורים אישיים
אור חוזר
פרשת השבוע
קאוצ'ינג על הפרשה
על פרשת השבוע
פרשת דרכים
פרשה ולעניין
שולחן דוד
פרשת השבוע עם מנחם
שיחות לפרשת השבוע
קצר ולעניין
הדף היומי
הדף היומי - התהלים היומי
הדף היומי - שמירת הלשון
הדף היומי - שיחת היום
הדף היומי - ההלכה היומית
הדף היומי - המידה היומית
הדף היומי - ליקוטי מוהר"ן
הדף היומי - התלמוד הבבלי
הדף היומי - המשנה היומית
אוכל ומתכונים
חלבי
מאמרים
אוכל בריא
מתכונים לשבת
דגים
בשר
מאפים ולחמים
מרקים
סלטים
תוספות
מתכונים לחגים
צמחוני
טבעוני
מתכונים לילדים
קינוחים
שבת
סודות השבת
סיפורים לשולחן השבת
פורום ברסלב
אודות
רדיו ברסלב
תפילין
מזוזות
שלושת המפתחות
שאל את הרב
גלריית תמונות
שעורים וכנסים
רשימת תפוצה
תפילות
צור קשר
ספירת העומר
דף ראשי
חגים ומועדים
ספירת העומר
האבידות שלי
חיפוש מתקדם
חיפוש
English
Français
Deutsch
עברית
Русский
Español
מיון לפי תאריך
מיון לפי א-ב
האבידות שלי
מה קורה עם אדם כזה בפועל? בדיוק מה שקורה עם עיסה החשופה לאוויר העולם: מחמיץ ומתנפח, וחושב שבא לעולם רק כדי למלא את כל תאוותיו...
מאת:
הרב שמחה גולשבסקי
תאריך פרסום: 13:58 ,18/05/2008
מה קורה עם אדם כזה בפועל? בדיוק
מה שקורה עם עיסה החשופה לאוויר
העולם: מחמיץ ומתנפח, וחושב שבא
לעולם רק כדי למלא את כל תאוותיו.
דוד המלך אומר: "תעיתי כשה אובד בקש עבדך" (תהלים קי"ט). ואמרו חז"ל, שמדובר באבידה שהבעלים מבקשים אחריה, כמו שה שאבד (מכות, כד).
בעל הבית מבקש את צאנו, ואילו הצאן התועים רוצים לחזור הביתה. מה עושה בעל הבית? שולח את הרועה לחפש את הצאן האבודים. כמו כן בכל דור ודור שולח הקב"ה את הצדיק האמיתי שהוא בחינת משה רבינו, הרועה הנאמן, לבקש את הצאן שאבד.
כותב רבינו: "דע, שצריך לנסוע לצדיק לחזור על אבידתו, כי קודם שיוצא האדם לאוויר העולם, מלמדין ומראין לו כל מה שצריך לעשות ולעבוד ולהשיג בזה העולם, וכיוון שיצא לאוויר העולם, מיד נשכח מאיתו, והשכחה היא בחינת אבידה, וצריך לחזור ולבקש אבידתו. והאבידה שלו היא אצל הצדיק. אך הצדיק אינו משיב לו האבידה עד שידרשנו אם אינו רמאי ושקרן" (ליקו"מ קפ"ח).
לכאורה יש להבין, אמנם התינוק שוכח את מה שלימדו אותו טרם שנולד, אבל מיד שיודע לדבר מלמד אותו אביו תורה ("תורה ציוה לנו משה"), ואחר כך כשגדל שולחים אותו הוריו ללמוד אם כן, באיזו אבידה מדובר עד כדי כך שהצדיק מוכרח להתערב? את מה ששכח התינוק הרי מלמדים אותו שוב בצורה מסודרת, אז מה הדאגה הגדולה שרבינו מבטא כאן?
כשנתעמק בדבר האבידה נבין שהאבידה כאן גדולה מאוד, ולא לחינם אמרו חז"ל: "נוח לו לאדם שלא נברא", וגם כששולחים את הילד ללמוד בהמשך, דבר זה רחוק מלפתור את הבעיה. אמרו חז"ל על התינוק שבמעי אמו: "מלמדים אותו כל התורה כולה, ואינו יוצא משם עד שמשביעים אותו. ומה השבועה: תהי צדיק ואל תהי רשע... והוי יודע שהקב"ה טהור ומשרתיו טהורים ונשמה שנתן בך טהורה היא. אם אתה משמרה בטהרה מוטב, ואם לאו הריני נוטלה ממך" (נדה, ל ע"א).
קל לתאר את האימה שיש לנשמה בשעת השבעה זו ואת גודל הפחד וההכנעה שלה. האם יעלה על דעתה אפילו לרגע שלא למלאות את הציפיות ולמעול חלילה באמון שניתן בה? אולם מהי המציאות אחרי שהאדם נולד? את הכל הוא שוכח! את התורה, את השבועה, את הפחד ואת ההחלטה. הכל פורח לו מהזיכרון – מאין הוא בא ולאן הוא הולך ולפני מי הוא עתיד לתת דין וחשבון.
ומה קורה עם אדם כזה בפועל? בדיוק מה שקורה עם עיסה החשופה לאוויר העולם – שניהם מחמיצים ומתנפחים. הוא מתמלא ברצונות וחושב שבא לעולם רק כדי למלא את כל תאוותיו.
עוד כותב רבינו: "דע, שיש בכל אחד ואחד מישראל בחינת השפלות של משה, בכל איבר ואיבר... אבל הוא מונח ושוכב בבחינת שכיבה ומיתה כי אינו מתגלה אצלו, אלא על ידי התשובה, שהוא בחינת חיים נצחיים של עולם הבא, על ידי זה נחיה השפלות של כל אחד" (ליקו"מ ח"ב, ע"ב). ומבואר שם, שעל יד צדיק האמת שהוא בחינת משה רבינו, האדם זוכה לבושה ועושה תשובה.
דברים אלו שכותב רבינו, שכל הנצחיות שלנו תלויה במידת השפלות שלנו הינם חודרים ונוקבים עד תהום. אם האדם יתגאה על כל התורה והמצוות שלו חסרות תוכן נצחי. אך מה יעשה אם הטבע שלו – השאור שבעיסה – גורם לו להתגאות? מצד אחד בכוח נסוכה בו השפלות של משה רבינו בכל איבריו, ומצד שני - במציאות הוא מלא גאווה ואינו יכול לעשות שום דבר, בפרט בקדושה, כמו שצריך.
זאת היא האבידה הגדולה שרבינו מצביע עליה – אבידת הזהות העצמית ותפישה נכונה של המצב.
ימי הספירה הינם ימים המיועדים למציאת האבידות שלנו, וזאת כדי שיהיו לנו הכלים בהם נוכל לקבל את התורה בחג השבועות, כמו שאמרו חז"ל (תנחומא פרשת יתרו): "למה לא ניתנה התורה (מיד) כשיצאו בני ישראל ממצרים? אמר רבי יהודה בר שלום, משל לבן מלכים שעמד (הבריא) מחוליו. אמר אביו נמתין לו שלושה חודשים עד שתשוב נפשו מן החולי, ואחרי כן אוליך אותו לבית הרב ללמוד תורה. אף כך, כשיצאו ישראל ממצרים, היו בהם בעלי מומים מן השעבוד. אמר הקב"ה: אמתין להם עד שיתרפאו, ואחרי כן אתן להם את התורה". ומובן שאין הרפואה דווקא מהמומים שבגשמיות אלא במומים ובאבידות הרוחניים על אחת כמה וכמה.
אך עיקר האבידה שהיא ההכנעה והשפלות, מוכרחים אנו לקבל מן הצדיק! ומי שבא לצדיק כמחפש אחרי פרוטות בודדות אין הצדיק יכול לטפל בו, משום שבא ברמאות, שהרי מרמה את עצמו. אולם הקב"ה חס על כל יהודי ושולח לו רמזים והרהורי תשובה לעוררו לחזור אליו בלב שלם, וכמו שאמרו חז"ל שמציינים את הדרך לערי מקלט כדי שרוצח בשגגה יוכל לנוס אליהן, "טוב וישר ה' על כן יורה חטאים בדרך" (תהלים כה). אם לחטאים מורה את הדרך, קל וחומר לצדיקים (מכות י, ע"א). מובן מזה, שכמו שהקב"ה מדריך את הרשע כיצד להציל את עצמו מגואל הדם, כמו כן הוא מדריך את הצדיק איך להינצל ממבקשי נפשו. ומכיוון שאין הקב"ה רוצה שהאדם ימשך אחר הבלי הזמן, לכן מביאו למצבים שמוכרח הוא להתעורר.
כתוב בספר תהלים (סט): "למנצח על שושנים לדוד, הושיעני אלוקים כי באו מים עד נפש", ומבואר שם במדרש שוחר טוב: כשראו (בני ישראל) את הקב"ה בסיני נעשו ישרים (על שם התורה שקיבלו, שמיישרת את האדם), ראו אותו באוהל מועד נעשו צדיקים (על שם העבודה במשכן שכתוב "רננו צדיקים בה'"), כשראו אותו על הים נעשו שושנים, אימתי? "כי באו מים עד נפש". הרי על הים היו ישראל מסובבים מכל הצדדים בסכנות – מן המצרים ומן המים, ולא היה להם מנוס לכן צעקו אל ה' "הושיעני כי באו מים עד נפש", ועל ידי זה נקראים שושנים. מובן מזה שהחן שיש ליהודי אצל בוראו הוא כאשר פונה אליו בתפילה, כמו שמביא שם המדרש את הפסוק "מה יפית ומה נעמת", ולכן מסובב הקב"ה סיבות להכניס את האדם למלכודת כזו שאין משם מנוס בכוחות עצמו ומוכרח הוא לפנות למעלה. מי שהוא בר דעת מבין מזה לתמיד
שכל ישועתנו היא
רק מה' ולא מכוחות עצמנו
, ואז מחפש את הדרך לעבוד את בוראו, ואילו הטיפשים – עליהם נאמר "לב רשעים כמעט", שישועת ה' עושה עליהם רושם רק לפי שעה, ואחר כך הם חוזרים לסורם וממשיכים למלא את תאוותיהם.
"לעשות תשובה אי אפשר בלי הצדיק" אומר לנו רבי נתן, "ואפילו כאשר מתעורר סוף סוף האדם ובא אל הצדיק בכנות, כמה יגיעות מוכרח הצדיק להתייגע עד שמתקן את פגמיו, וכמו שאמר רבינו: "מה אתם יכולים לעשות תשובה? וכי מספיקים ימיכם וכוחכם כולכם לתקן פגם אחד ממה שקלקלתם? רק אני עושה תשובה בשבילכם ויש לא-ל ידי לתקן הכל, כל מה שקלקלתם עד הנה" (חיי מוהר"ן דש).
ומבאר רבי נתן, שכאשר האדם חוטא ומקלקל את הצינורות והכלים השכליים שבהם מקבל הארה מלמעלה, ובזה מתעקם המוח ומתבלבלת הדעת עד שלא יודעים מה ראוי להרחיק ומה לקרב, ובאים ל"ע לאסור את המותר ולהתיר את האסור, מצד אחד יכולים לאמץ חומרות ודקדוקים, ומאידך ליפול לעבירות גמורות ח"ו (וכמו שרואים בחוש, כאשר יש מחלוקת עלולים לעבור על כל המצוות שבין אדם לחברו רק בגלל דבר של מה בכך, וממעשה כזה שראה ה"חפץ חיים" החליט לכתוב את ספרו על לשון הרע). והכל נובע מרוח שטות שמקבלים בגלל העבירה (ליקוטי הלכות, גיטין ג). ככל שהאדם נמצא בשפל המדרגה, סימן הוא שפגם יותר למעלה, ועל כן הצדיק שהוא בחינת "אבן השתייה" צריך לתקן את כל הפגמים ולהמתיקם על ידי השכל הכולל (ליקו"מ סא).
ובפרט על ידי הספירה זוכים אנו להיטהר מן הקליפות והטומאות מכל הרוח שטות של העוונות, על ידי הצדיק שמעלה את הניצוצות הקדושות שנפלו (ליקוטי הלכות, נטילת ידיים ו-לו). וכבר אמר רבינו: "אתה בלעדי אינך יכול לעשות, אבל אני בלעדיך גם כן איני יכול לעשות כלל" (חיי מוהר"ן). אם האדם לא יתעורר מעצמו אז אין הצדיק יכול לעזור לו. אבל בעצם כיצד יתעורר, הרי הפגמים מכניסים אותו לייאוש ודיכאון? בגלל עניין זה נועד לצדיק עוד תפקיד: לעודד את רוחו ולחזקו, להוציאו מן הייאוש ולהפיח בו תקווה שגם הוא יכול לעשות תשובה, ואחרי זה להדריכו בעצות המתאימות לו עד שנמצא שלהבת עולה מאליה.
וכדי שלא יחשוב האדם: 'מי אני שתתקבל תשובתי אחרי שכל כך הרבה תעיתי וטעיתי?' צריך הצדיק לגלות לאדם זה כמה אהוב הוא למעלה כשבא להתקרב לבוראו וכמה עליו להיות בשמחה מכיוון שזכה להיכנס לעבודת השם. ועל כגון זה נקראים ישראל "שושנים בין החוחים" - כשמתגברים על כל המניעות על ידי שצועקים אל השם. וכאשר הצדיק מצליח להחדיר בנו את האמונה בעצמנו – שהשם רוצה בתשובתנו ובעבודתנו ואנו מתעוררים בכל הלב לשוב אל השם, ובכוח הצדיק האמיתי נמתקים הדינים ומיתקנים הכלים והצינורות הרוחניים שהתקלקלו - בזה מחזיר לנו הצדיק את האבידות.
אולם כל זה כאשר יש לאדם אמונה בצדיק. אך אם יחשוד שהצדיק רוצה להכין עבורו עולם הבא בזה שמנשל אותו מהעולם הזה, כמו שחשב אחד המקורבים לרבינו ואחר כן התרחק, ובזה אין לו ביטול אמיתי, אז אין הצדיק יכול לעזור לו. עלינו לדעת
שרצון הצדיק שיהיה לנו כל טוב לא רק ברוחניות אלא גם בגשמיות!
כל אחד כפי מה שנחוץ לו. וכבר אמרו חז"ל: "אין הקב"ה בא בטרוניא עם הבריות".
אמר הנביא: "והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול ובאו האובדים בארץ אשור והנדחים בארץ מצרים, והשתחוו לה' בהר הקודש בירושלים" (ישעיה לז). יש לפרש את המילה "אשור" על שם הראייה וגם לשון אושר, והמילה "מצרים" על שם לשון מיצר וצרה. והכוונה בזה על שני סוגי אנשים הרחוקים מעבודת השם. יש כאלה המחפשים את האושר של העולם הזה ושקועים בחמדת ממון שהוא כעבודה זרה ממש (ליקו"מ כג), והם נחשבים אבודים מבחינה רוחנית, אבל אלה השבורים ברוחם בגלל פגעי הזמן רק נדחים, שבטלים הם מעבודת ה' מצד הייאוש ושברון הלב.
אשרי מי שלא יחכה לשופר הגדול של המשיח, אלא יתעורר עכשיו על ידי הצדיק שהוא הקשת, בחינת שופר (ליקו"מ מב), הבא לעורר את הישנים לעבודת בוראם ולהחדיר שמחה ותקווה בלבבות השבורים. לזה מסוגלים ימים אלה של הספירה - להתעורר מכוח הצדיקים ולגרש את הרוח שטות של העבירות, כדי להתכונן לקבלת התורה מחדש.
תגובה למאמר
הצג מאמרים נוספים של הרב שמחה גולשבסקי
חזור לדף הבית של
ספירת העומר
לראש המאמר
שלח לחבר
שתף
גרסת הדפסה
הצטרפו לרשימת התפוצה
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.
להצטרפות
מאמרים נוספים בנושא זה
כוח ההתמדה
לספור, זה חלק מהחיים
לחפש את המטמון
0
תגובות למאמר זה
הוסף תגובה
יעמדו על הברכה
ולהבדיל לע"נ:
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
לחץ כאן כדי להיות שותף
מבצעי היום בחנות
יעקב שוואקי - Cry no more
המחיר שלנו:
16.10 $ USD
מחיר קטלוגי:
21.70 $ USD
הזמן עכשיו!
מרגליות רק תודה עם התיקון הכללי
המחיר שלנו:
1.60 $ USD
מחיר קטלוגי:
2.20 $ USD
הזמן עכשיו!
וייסר – מלבין טליתות
המחיר שלנו:
17.10 $ USD
מחיר קטלוגי:
24.80 $ USD
הזמן עכשיו!
דיסק מס' 537 מד אמונה
המחיר שלנו:
1.60 $ USD
מחיר קטלוגי:
2.20 $ USD
הזמן עכשיו!
דיסק מס' 561 תשמח בעצמך
המחיר שלנו:
1.60 $ USD
מחיר קטלוגי:
2.20 $ USD
הזמן עכשיו!
שמונה דקות אור
המחיר שלנו:
14.30 $ USD
מחיר קטלוגי:
21.10 $ USD
הזמן עכשיו!
1
2
3
1
2
3
הכי מדובר
בית מדרש ווירטואלי בשידור חי!
בית המדרש הווירטואלי בשידור-חי יוצא לדרך! – עכשיו יש לכולם את האפשרות לצפות במגוון שיעורים המתקיימים במהלך כל ימי השבוע – לראות ולהאמין! אסור להחמיץ!
נוסעים לרבינו - ראיון
עם יציאתה של הרכבת האווירית לאומן, מספר רבי אליעזר שלמה שיק שליט"א, הצדיק מיבנאל ומגדולי מנהיגי חסידות ברסלב, על סגולת הנסיעה לאומן בראש השנה ועל נסיעותיו בטרם ירד מסך הברזל...
הפתולוג מאבו כביר – ראיון עם הרב שלום ארוש
בשיחה מיוחדת מגולל הרב שלום ארוש את סיפורו האישי על דרכו ליהדות, השירות הצבאי בחיל האוויר במסגרת היחידה המובחרת 669 והאימונים במכון לרפואה משפטית באבו כביר.
נוני - פרי אחד - 101 סגולות
לחץ דם גבוה? מצבי רוח משתנים? דלקות? כאבים? בעיות עיכול? לב? אלרגיות למיניהן? מה הבעיה? קחו נוני!
לעשות, או לחכות שאלוקים יעשה?
אולי הגזמתי עם הציפיות שיש לי בכל הקשור למה שאלוקים צריך לעשות והפכתי לאדם פסיבי? ואולי אלוקים רצה שאקום מהספה ואתקשר לחשמלאי?
העלון השבועי של "מוסדות חוט של חסד"
ניתן להוריד את העלון השבועי של "מוסדות חוט של חסד" ישר אליכם למחשב!!
שיחה עם אלוקים
אלוקים, תן לי כסף. יש לי הרבה חלומות. השם, עזור לי להתחזק באמונה. הקב"ה, תודה על כל מה שאתה נותן לי. אבא שבשמים, שיבוא כבר היום בו כל בקשות ה"תן לי" יהיו תודה אחת גדולה.
קיסריה, שירו איתי - ראיון עם גד אלבז
אחרי שהיה הזמר החרדי הראשון שהופיע בקיסריה ונתן פייט לגמר כוכב נולד, 5 אלבומים מצליחים, ושיתוף פעולה מוסיקלי מוצלח עם שלמה גרוניך, גד אלבז חולם על פרס ה"גראמי" הבינלאומי.
עשרת הדיברות לבעל
עשרת הדיברות לבעל - עשר עצות פשוטות יעזרו לכם לבנות חיי נישואין מאושרים ואת הזוגיות שכל אחד מאחל לעצמו.
מה שהשארתי מאחורי הסורגים
בפתח שערי בית הכלא "שקמה" משחזר הרב מנחם אדרי את סיפור חייו - הימים בהם היה מותג מוכר בעולם הפשע והמאפיה הישראלית בבלגיה וכמי שהתעמת עם כל דבר שזז...
כוכב נולד מחדש - ראיון
הוא נשמע כמו הראל סקעת ונראה כמו עמיר בניון, אבל מוכשר לא פחות משניהם. רגע לפני שפנה לכוכב נולד, החליט אליעד אליהו לשנות את כללי המשחק.
העצה של הבבא סאלי
ניסיתי לנטרל את מטען החכמה שרבץ על כתפיי במשך שנים, לנסות לחיות חיים פשוטים ותמימים מלאים בשמחה. אבל באותו לילה, הבבא סאלי נתן לי את העצה המושלמת. לרגל ההילולה של הבבא סאלי.
רוצים ברכה אישית מהרב שלום ארוש?
לפעמים החיים חזקים מאיתנו ואנחנו מרגישים צורך בתמיכה. אבל איך עושים את זה? בלחיצה קלה על הלינק שהכנו לכם תקבלו ברכה אישית מהרב שלום ארוש.
הרמב"ם ממליץ!
שיטת הרמב"ם מבוססת על תזונה נכונה כעיקר בבריאות הגוף והנפש. מספר דברים חשובים ועיקריים עליהם ממליץ הרמב"ם למי שמבקש לחיות בריא ונכון.
חוזרת משם
"בורא עולם, אין לי כוח יותר... אני לא יכולה יותר... תעשה אתי מה שאתה רוצה..." ואז, עליתי למעלה. הייתי שם וחזרתי...
1
2
3
הכי נקרא
נוני - פרי אחד - 101 סגולות
לחץ דם גבוה? מצבי רוח משתנים? דלקות? כאבים? בעיות עיכול? לב? אלרגיות למיניהן? מה הבעיה? קחו נוני!
מכתב לאבא ואמא
ילד מקסים ומתוק אחד החליט לכתוב להורים שלו מכתב ולספר להם על החיים מזווית הראיה שלו. הורים, המכתב הזה בשבילכם, כדאי לכם לקרוא.
עשרת הדיברות לבעל
עשרת הדיברות לבעל - עשר עצות פשוטות יעזרו לכם לבנות חיי נישואין מאושרים ואת הזוגיות שכל אחד מאחל לעצמו.
מתכון לחלה ביתית מנצחת וטעימה לכבוד שבת
החלה היא המאפה המושלם לשבת והכוכבת של השולחן עם הניחוח הקסום שכולם אוהבים. מתכון לחלה ביתית מנצחת של אורי שביט עם הטריק המוצלח להדביק את השומשום.
פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול
אחרי כל המתוקים והמטוגנים של חנוכה, אין כמו פשטידה חמה, טעימה ומזינה לארוחת הערב. הוסיפו לה סלט ירקות ואתם מסודרים.
בית מדרש ווירטואלי בשידור חי!
בית המדרש הווירטואלי בשידור-חי יוצא לדרך! – עכשיו יש לכולם את האפשרות לצפות במגוון שיעורים המתקיימים במהלך כל ימי השבוע – לראות ולהאמין! אסור להחמיץ!
העצה של הבבא סאלי
ניסיתי לנטרל את מטען החכמה שרבץ על כתפיי במשך שנים, לנסות לחיות חיים פשוטים ותמימים מלאים בשמחה. אבל באותו לילה, הבבא סאלי נתן לי את העצה המושלמת. לרגל ההילולה של הבבא סאלי.
מצוות חלה - שפע וברכה בבית
מצוות הפרשת חלה מסייעת לנו לראות דבר נוסף – היא מזכירה לנו, כי השגחתו של השם יתברך לא מסתכמת רק בניצוח על איתני הטבע, אלא הרבה מעבר לזה.
הרמב"ם ממליץ!
שיטת הרמב"ם מבוססת על תזונה נכונה כעיקר בבריאות הגוף והנפש. מספר דברים חשובים ועיקריים עליהם ממליץ הרמב"ם למי שמבקש לחיות בריא ונכון.
העלון השבועי של "מוסדות חוט של חסד"
ניתן להוריד את העלון השבועי של "מוסדות חוט של חסד" ישר אליכם למחשב!!
חלה קלאסית לשבת
חלה קלאסית לשבת: לא רק שהריח שלהן משגע הן גם רכות ויפות על שולחן השבת של קרן אגם, ועכשיו גם שלכם. מתכון לשתי חלות קלאסיות גדולות שיככבו על שולחן השבת שלכם!
י"ח בתשרי - יום הילולת רבינו
הילולת רבי נחמן מברסלב - י"ח בתשרי: "אין צורך ללחוש. אני לא מפחד למות. אבל אתם, מה יש לכם לדאוג כשאני הולך לפניכם..." מילותיו האחרונות של רבי נחמן.
כואב? מה זה אומר?
לכל כאב יש כתובת, כלומר איבר שמרגיש את הסבל והייסורים. מה אומרים הכאבים באיברי הגוף שלנו? טיפים ועצות מרבי נחמן מברסלב.
מה שהשארתי מאחורי הסורגים
בפתח שערי בית הכלא "שקמה" משחזר הרב מנחם אדרי את סיפור חייו - הימים בהם היה מותג מוכר בעולם הפשע והמאפיה הישראלית בבלגיה וכמי שהתעמת עם כל דבר שזז...
רגע לפני שזה נגמר
רגע לפני שזה נגמר, ועוד בטונים צורמים, עצרו ותרשמו לכם את הנוסחה שתעשה לכם ניסים ונפלאות בזוגיות, ובחיים בכלל.
1
2
3
Facebook
רשימת תפוצה
הכניסו כתובת:
שלח
אודות
ברסלב
רדיו ברסלב
חנות ברסלב
צור קשר
תרומות
ברסלב
התיקון הכללי
רבי נתן מברסלב
חכמת רבי נחמן
אומן ראש השנה
יהדות
השקפה יהודית
עם ישראל
מוסיקה יהודית
תקופות השנה
חברה
התבוננות והשקפה
יומן אישי
נקודה למחשבה
סיפורים מהחיים
אור חוזר
רוחניות
צמיחה אישית
צמיחה רוחנית
רוחניות ואמונה
מסעות רוחניים
קינוחים
אוכל ומתכונים
אתרי יהדות מובילים
כל הזכויות שמורות למוסדות חוט של חסד 2004-2019
החשבון שלי
|
חיפוש
|
סל הקניות