כא בתמוז תשע"ט / יום רביעי 24 יולי 2019 | פרשת השבוע: מטות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
טבעוני  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםטבעוניחביתה מקושקשת בלי לשבור ביצים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

חביתה מקושקשת בלי לשבור ביצים    

חביתה מקושקשת בלי לשבור ביצים



חביתה מקושקשת בלי לשבור ביצים? יש ויש! אורי שביט עם מתכון מדהים למקושקשת טופו, הארוחה שמתבשלת במחבת אחת והופכת למרכז הארוחה בכל שעה של היום!

 



קבלו ארוחה מהירה וטעימה במינימום מאמץ – כזאת שמכינים תוך דקות, שכולם אוהבים ושיכולה להפוך למרכז הארוחה בכל שעה של היום. שמה המוכר הוא "מקושקשת טופו", אחת מהארוחות הצמחיות האהובות בארצות הברית שמוגשת גם בישראל במסעדות ובבתי קפה. היא מכילה חלבון מלא ויש בה בדיוק 0% כולסטרול. כשמוסיפים לה ירקות (לא חובה, כמובן) היא הופכת לעשירה עוד יותר גם בטעם וגם בערכים התזונתיים.

 

חומרים ל-2 מנות גדולות

 

300 גרם (1 חבילה) טופו, מפורר בידיים או בפולסים במעבד מזון
1 בצל סגול, חתוך לרצועות
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1 קישוא, מגורר
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
3-4 עלי מנגולד (ללא החלק הלבן), חתוכים גס
שמן זית לטיגון

 

לרוטב:

 

1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי צהוב (לא חובה)
1/4 כפית צ'ילי יבש (לא חובה)
מלח,

פלפל שחור גרוס
 

להגשה:


1/2 לימון סחוט
חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

 

אופן ההכנה:
 

1. יוצקים 2-3 כפות שמן זית למחבת רחבה ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב 5-10 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ורצועות פלפל, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

 

2. מוסיפים קישוא מגורר וקוביות עגבנייה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את המנגולד, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הטופו ומערבבים היטב.

 

3. מניחים בקערית את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. יוצקים למחבת, מערבבים ומבשלים 1-2 דקות נוספות לספיגת טעמים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים קצת שמן או מים.

 

4. מעבירים לצלחות הגשה, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעטרים בפטרוזיליה או בכוסברה קצוצה.

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של טבעוני




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  1 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  כמה טבעי זה טופו?
תל אביבית09/01/2018 13:22:25
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים