י"ג בניסן תשע"ט / יום חמישי 18 אפריל 2019 | פרשת השבוע: פסח
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםחלה לשבת – מתכון מצוות היאמי'ס של ברסלב
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

חלה לשבת – מתכון מצוות היאמי'ס של ברסלב    

חלה לשבת – מתכון מצוות היאמי'ס של ברסלב



היא הכוכבת של שולחן השבת ואם אתם מכינים אותה בעצמכם אז שדרגתם את השבת ואת המחמאות שתקבלו. צוות היאמ'יס של ברסלב עם מתכון פשוט קל וטעים!

 



זמן הכנה: כשעתיים | דרגת קושי: קל | פרווה

 

הארומה וריח ניחוח החלות של שבת תמיד עושה לנו טוב, ואם הן יצאו מתנור האפייה הביתי זה כבר סיפור אחר לגמרי. כי איך אומרים? על טעם ועל ריח אין מה להתווכח! ותאמינו לי, אף אחד לא יתווכח. המחמאות יגיעו בגלים ענקים.

 

צוות היאמי'ס של ברסלב – דבורה, יוכי וסטלי – נותנות לנו מתכון קל, מהיר ומאוד טעים לחלה מדהימה, מי שמכונה הכוכבת של שולחן השבת. כמובן, אם תכפילו את הכמויות תוכלו להכין עוד וכמובן ליהנות גם ממצוות הפרשת חלה (כידוע, מכל עיסה של חמשת מיני דגן מעל 1.2 ק"ג מפרישים בלי ברכה, החל מ-1.6 ק"ג מפרישים ומברכים).

 

מצרכים:

1 ביצה

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

3 כפות שמרים יבשים

1 כוס סוכר (אפשר גם פחות או סוכר חום)

1 כף מלח

1 קילו קמח מנופה

 

לציפוי:

1 ביצה להברשה

שומשום

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

 

2. מכניסים לקערה את הביצה, השמן, המים הפושרים והשמרים ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

 

3. מוסיפים סוכר, מלח וקמח וממשיכים לערבב וללוש עד לקבלת בצק אחיד.

 

4. אם הבצק עדיין נוזלי אפשר להוסיף קמח תוך כדי הערבוב והלישה.

 

5. לכסות להתפחה כשעה.

 

6. אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לשלושה עיגולים שווים ומרדדים לאורך, מגלגלים ויוצרים שלוש רצועות וקולעים לצמה. אפשר לחתוך את הקצוות שנותרו ולעגל פנימה.

 

7. להניח במגש עם נייר אפייה (יש כאלה שנותנים עוד 20-30 דקות נוספות להתפחה), להבריש בביצה ולפזר שומשום.

 

8. להכניס לתנור כשעה בחום של 180 מעלות.

 

וזהו, יש לכם חלה טעימה להתפאר בה בשבת וליהנות מיאמי'ס של מחמאות!

 

 





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של צוות היאמי'ס של ברסלב
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים