חלה קלאסית לשבת

חלה קלאסית לשבת: לא רק שהריח שלהן משגע הן גם רכות ויפות על שולחן השבת של קרן אגם, ועכשיו גם שלכם. מתכון לשתי חלות קלאסיות גדולות שיככבו על שולחן השבת שלכם!

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 07.11.21

אלו החלות שאני הכי אוהבת להכין בכל שישי. לא רק שהריח שלהן משגע, אלא הן רכות ויפות על שולחן השבת שלנו.

 

הערה: ליד המצרכים החלביים ישנה אופציה להמרה לפרווה.

 

 

מצרכים למתכון של 2 חלות גדולות:

 

1 קילו קמח לחם (או קמח לבן רגיל)

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס (150) גרם סוכר לבן

4 ביצים גודל L

150 גרם חמאה רכה (או 1/2 כוס שמן קנולה לגרסת פרווה)

כפית מלח דק

2 כוסות (280 מ״ל) חלב פושר (או מים לגרסת פרווה)

 

 

לציפוי:

 

ביצה מעורבבת עם מעט מים

1/4 כוס שומשום מעורבב עם 2 כפות פרג

 

אופן ההכנה:

 

1. לקערת המיקסר מנפים קמח.

 

2. מתקינים וו לישה במהירות איטית ומוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים מעט ומוסיפים חמאה וביצים וממשיכים לערבל

 

3. מוסיפים את החלב באיטיות (לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות החלב) וממשיכים בפעולת הלישה כ-8 דקות.

 

4. אחרי 8 דקות מוסיפים את כפית המלח ולשים עוד כדקה.

 

 

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת (ספריי שמן) ומגלגלים אותו כך שיצופה בשמן מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

 

6. מחממים תנור לחום 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

 

7. מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח, מחלקים לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק בצק לכדורים על פי מספר הרצועות שתקלעו מהם, 4 כדורים לחלות של 4 רצועות ו-3 כדורים לחלות של 3 רצועות.

 

 

8. קולעים חלות, ומעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ-45 דקות.

 

9. בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

10. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג מעל.

 

11. אופים בתנור כ-35 דקות עד שהחלות מקבלות צבע שחום יפה.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.