כב בסיון תשע"ט / יום שלישי 25 יוני 2019 | פרשת השבוע: קרח
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםחלה קלאסית לשבת
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

חלה קלאסית לשבת    

חלה קלאסית לשבת



חלה קלאסית לשבת: לא רק שהריח שלהן משגע הן גם רכות ויפות על שולחן השבת של קרן אגם, ועכשיו גם שלכם. מתכון לשתי חלות קלאסיות גדולות שיככבו על שולחן השבת שלכם!

 



אלו החלות שאני הכי אוהבת להכין בכל שישי. לא רק שהריח שלהן משגע, אלא הן רכות ויפות על שולחן השבת שלנו.

 

הערה: ליד המצרכים החלביים ישנה אופציה להמרה לפרווה.

 

 

מצרכים למתכון של 2 חלות גדולות:

 

1 קילו קמח לחם (או קמח לבן רגיל)

2 כפות שמרים יבשים

3/4 כוס (150) גרם סוכר לבן

4 ביצים גודל L

150 גרם חמאה רכה (או 1/2 כוס שמן קנולה לגרסת פרווה)

כפית מלח דק

2 כוסות (280 מ״ל) חלב פושר (או מים לגרסת פרווה)

 

 

לציפוי:

 

ביצה מעורבבת עם מעט מים

1/4 כוס שומשום מעורבב עם 2 כפות פרג

 

אופן ההכנה:

 

1. לקערת המיקסר מנפים קמח.

 

2. מתקינים וו לישה במהירות איטית ומוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים מעט ומוסיפים חמאה וביצים וממשיכים לערבל

 

3. מוסיפים את החלב באיטיות (לא הכל בבת אחת, ייתכן ולא תזדקקו לכל כמות החלב) וממשיכים בפעולת הלישה כ-8 דקות.

 

4. אחרי 8 דקות מוסיפים את כפית המלח ולשים עוד כדקה.

 

 

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת (ספריי שמן) ומגלגלים אותו כך שיצופה בשמן מכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

 

6. מחממים תנור לחום 180 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

 

7. מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח, מחלקים לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק בצק לכדורים על פי מספר הרצועות שתקלעו מהם, 4 כדורים לחלות של 4 רצועות ו-3 כדורים לחלות של 3 רצועות.

 

 

8. קולעים חלות, ומעבירים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כ-45 דקות.

 

9. בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

10. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג מעל.

 

11. אופים בתנור כ-35 דקות עד שהחלות מקבלות צבע שחום יפה.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים