כ באייר תשע"ט / שבת 25 מאי 2019 | פרשת השבוע: בחוקותי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםחנוכה למתחילים: סופגניות ביס ללא שמרים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

חנוכה למתחילים: סופגניות ביס ללא שמרים    

חנוכה למתחילים: סופגניות ביס ללא שמרים



מרגישים לא בטוחים להתעסק עם שמרים? נזכרתם רגע לפני שהאורחים מגיעים? מתכון מהיר לסופגניות קטנטנות שמכינים תוך דקות. אורי שביט עם מתכון מנצח.

 



אני מוצאת שיש כמה יתרונות משמעותיים לסופגניות מהסוג של המתכון הבא: הן אינן דורשות התעסקות מלחיצה עם שמרים (במיוחד אם אתם פחות מנוסים בכך), אפשר להכין אותן ממש מהר, והן קלות להכנה גם למי שפחות מבלה במטבח. הגודל המיניאטורי שלהן מאפשר גם למקפידים לאכול סופגנייה אחת בלי יותר מדי רגשות אשם והן כמובן גם טעימות מאוד.

 

כמו בכל סוג של סופגניות, הן מוצלחות כשהן טריות מאוד, אחרי שהן יוצאות מהשמן. לא נהוג להזריק להן ריבה אלא דווקא לצפות אותן – אפשר לגלגל אותן בתערובת של סוכר חום וקינמון, לטבול אותן בשוקולד מריר מומס שיצפה אותן בכיפה מתוקה, לזלף סירופ מייפל או פשוט לבזוק עליהן אבקת סוכר.

 

חומרים לכ-30 סופגניות ביס קטנטנות

 

ליבשים:


1/4 1 כוסות קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר לבן או חום בהיר
קמצוץ מלח

 

לרטובים:


200 מ"ל יוגורט סויה, גבינת סויה לבנה למריחה או טופו משי רך, טחון למרקם חלק
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף ברנדי או ליקר
1 כפית תמצית וניל

שמן לטיגון עמוק

 

 

להגשה:
 

אבקת סוכר, מייפל, שוקולד מריר מומס או תערובת של סוכר חום וקינמון

 

1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים.

 

2. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים היטב רק עד לקבלת בצק אחיד.

 

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בווק או בסיר (חשוב שהטמפרטורה שלו לא תהיה גבוהה מדי כדי שהסופגניות לא יישרפו מבחוץ לפני שיהיו עשויות מבפנים).

 

4. בעזרת כף מחלצים מהקערה כמות בצק של כפית גדושה ובעזרת כף נוספת מחליקים אותו לשמן החם (שימו לב שהסופגניות תופחות בטיגון). ממשיכים כך עם הבצק שנותר, בסבבים.

 

5. בעזרת תרווד מחורר מפרידים מהדפנות את הסופגניות ששקעו לתחתית ומגלגלים אותן בשמן, כדי שיזהיבו מכל הכיוונים. מוציאים לנייר סופג, מוסיפים איזו תוספת שאוהבים ומגישים מיד.

 

בתיאבון!

 

 

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים