י"ח בתמוז תשע"ט / יום ראשון 21 יולי 2019 | פרשת השבוע: מטות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםלאפות ביתיות מבצק יוגורט: מתכון מפנק
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לאפות ביתיות מבצק יוגורט: מתכון מפנק    

לאפות ביתיות מבצק יוגורט: מתכון מפנק



לאפות ביתיות מבצק יוגורט: נשארתם בלי לחם? מתכון קל ומהיר של שוקי גלילי עם שניים וחצי מצרכים בהישג יד, הכנה לא מסובכת ויש לכם פיתות מפנקות.

 



זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי

 

שכחתם לקנות לחם (או פיתות) וזמן הארוחה מתקרב? נשמע כמו הזדמנות מצוינת לנסות את המתכון הזה, להכנת לאפות ביתיות מבצק יוגורט.

 

את בצק היוגורט אפשר למצוא בגירסאות שונות במקומות שונים בעולם, מהודו ועד יוון. הוא שונה בתכונותיו מבצק שמרים, והלאפות שיתקבלו יהיו קטנות (בהתאם לציוד שלכם) דקות וקצת פחות אווריריות מהלאפות שאתם מכירים, אבל עדיין טעימות ומהנות. הפלוס הוא שהבצק הזה מורכב משניים וחצי מצרכים (קמח, יוגורט, מלח), ההכנה לא מאוד מסובכת והתהליך קצר משמעותית מאשר בשימוש בבצק שמרים.

 

את בצק היוגורט לא אופים בתנור אלא קולים על מחבת טפלון שטוחה וגדולה. אפשרות אחרת: אם יש לכם מחבת מברזל או נירוסטה, תוכלו להפוך אותה מעל להבת הכיריים ולהשתמש בה כמו ב"סאג'" (להניח לה להגיע לטמפרטורה גבוהה ואז לאפות על גביה).

 

מעבר למתכון הבסיסי, אפשר גם להוסיף תבלינים ועשבים שונים ולהפוך את הלאפות האלה למפנקות אפילו יותר.

 

 

המצרכים

ל-5-6 לאפות בקוטר 20 ס"מ

גביע יוגורט (200 גרם)

1 כוסות קמח תופח (או קמח לחם/דורום + כפית אפקת אפייה)

3/4 כפית מלח

1 כפית שמן

 

אופציונלי: זרעי קצח, שומשום, אורגנו מיובש

 

 

אופן ההכנה

 

1. מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, ואז לשים בידיים עד לקבלת בצק גמיש. אם הוא לח מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מניחים בצד לכמה דקות וממשיכים.

 

2. מעבירים למשטח מקומח היטב ומרדדים לעובי של קצת יותר מחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת ספל מאג. כל עיגול מקמחים מרדדים לעובי של כ-2 מ"מ.

 

3. מחממים מחבת טפלון גדולה ושטוחה על להבת כיריים גדולה. כשהיא חמה מאוד, מניחים עליה עיגול בצק (יש לרדד קלות שוב לפני, כי העיגולים נוטים להתכווץ). קולים 2-3 דקות עד שמופיעות בועות (בודקים מדי פעם לראות שהצד שפונה כלפי מטה לא נשרף) ואז הופכים ל-2-3 דקות נוספות. כשהלאפה עשויה היטב מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת גדולה. מכסים מיד במגבת כדי שהלאפה לא תתייבש.

 

4. מנקים את שאריות הקמח מהמחבת במגבת נייר, וחוזרים על התהליך עם לאפה נוספת. בסיום, מוסיפים אותה לצלחת מעל הלאפה הקודמת ומכסים שוב במגבת. ממשיכים עד לסיום הבצק.

 

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים