י"ז באדר ב' תשע"ט / יום ראשון 24 מרץ 2019 | פרשת השבוע: שמיני
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםלביבות בטטה ברוטב מנגו או פלפלים קלויים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לביבות בטטה ברוטב מנגו או פלפלים קלויים    

לביבות בטטה ברוטב מנגו או פלפלים קלויים



המרוץ אחרי הלביבה עדיין ממשיך. אורי שביט עם מתכון חגיגי ולא שגרתי שיהפוך את ארוחת החג למעניינת יותר. להגיש לצד הלאטקס המסורתיות.

 



אני לא מכירה הרבה אנשים שלא אוהבים לביבות בטטה – הן רכות ונימוחות, שחומות ומעוררות תיאבון ובעלות מתיקות טבעית כובשת. חנוכה זו הזדמנות מעולה לשלב אותן בארוחת החג ולשדך להן רוטב עוקצני שיקפיץ את הטעמים שלהן עוד יותר. אם יש ילדים בקרב האורחים (אצל מי אין?) אפשר להכין אותן בגרסה עדינת טעמים, לצד הגרסה המתובלת ולהגיש את הרוטב בצד.

 

אם לא מצאתם מנגו בשל (שמתם לב כמה העונה שלו התארכה השנה?) תוכלו לטחון במקומו פלפלים מתוקים קלויים ולהגיש את הלביבות עם רוטב אדום לוהט.

 

חומרים ל 20-25 קציצות

 

כ-1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
1/2 כוס בורגול גס
1 כוס מים רותחים
1 כרישה, קצוצה (החלק הלבן בלבד)
3/4 כוס קמח מלא
2 כפות לימון כבוש קצוץ, מתובל בפפריקה או טבעי (להשיג במרכולים)
פפריקה חריפה
מלח

פלפל שחור גרוס טבעי

 

לרוטב מנגו:


1 מנגו גדול ובשל, קלוף וללא הגרעין
1 כפית ממרח פלפל צ'ומה
1 כף מיץ לימון
חופן קטן עלי נענע טריים
חופן קטן עלי כוסברה טריים
קמצוץ מלח

להגשה: כוסברה קצוצה

 

 

1. מבשלים את קוביות הבטטה בסיר עם הרבה מים במשך כחצי שעה, עד שהן מתרככות לחלוטין. מסננים ומשהים במסננת כחצי שעה, כדי שיגירו את כל הנוזלים. מעבירים לקערה גדולה.

 

2. בינתיים מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים לתוכה מים רותחים. מכסים בניילון נצמד וממתינים כ-20 דקות, עד שהבורגול מתרכך וסופג את המים. מסננים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

 

3. מכינים רוטב מנגו: מניחים את חומרי הרוטב במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

 

4. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מטגנים את הכרישה הקצוצה 5-10, עד לריכוך. מסירים מהאש.

 

5. בעזרת מועך פירה מועכים את הבטטות המבושלות. מוסיפים בורגול, כרישה, קמח, לימון כבוש ותבלינים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת מעט דביקה. אם צריך מוסיפים מעט קמח.

 

6. יוצקים מעט שמן זית למחבת עם ציפוי נגד הידבקות ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. יוצרים לביבות שטוחות מהתערובת ומטגנים 2-3 דקות להשחמה. הופכים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוציאים לנייר סופג וממשיכים עם יתר התערובת.

 

7. להגשה, יוצקים מעט רוטב המנגו לצלחת ומניחים עליו כמה לביבות. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים.

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים