ט"ו באדר ב' תשע"ט / יום שישי 22 מרץ 2019 | פרשת השבוע: צו
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםלביבות פירה תפוחי אדמה ומוצרלה
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לביבות פירה תפוחי אדמה ומוצרלה    

לביבות פירה תפוחי אדמה ומוצרלה



אין כמו הלביבה המסורתית והטעימה, קציצה מטוגנת מכל סוג של ירק שעושה תמיד חשק להוסיף עוד מרכיב שהופך אותה ללהיט. קרן אגם עם טוויסט מיוחד ומתכון קל להכנה.

 



אני כל כך אוהבת לביבות, הקציצה המטוגנת מכל סוג של ירק עושה לי תמיד חשק, ובמהלך השנים אני מנסה סוגים שונים, ותמיד חוזרת בסוף בחנוכה ללביבה המסורתית שהילדים כל כך אוהבים.

 

 

השבוע, נותרו בבית כמה תפוחי אדמה מבושלים יתומים, והחלטתי להפוך אותם ללביבה.

 

בתוספת גבינת מוצרלה ובצל ירוק, יצאו לביבות כל כך טעימות שהייתי צריכה להגן עליהן בגופי כדי שלא יחסלו לי אותן ישירות מהמחבת.

 

זו באמת אחת מהגרסאות הכי טובות שיצא לי להכין.

 

 

מצרכים ל 20 לביבות קטנות

 

4 תפוחי אדמה גדולים או 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

1 ביצה גדולה

1/3 כוס קמח לבן רגיל

4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חלק לבן+ירוק)

מעט מלח

כוס פירורי לחם בקערה רחבה

שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה

 

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר על הגז במים עד לריכוך, מסננים מהמים ומניחים להצטנן (אני חותכת את תפוחי האדמה לקוביות לפני בישול כדי לזרז הבישול שלהם).

 

2. בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים גבינת מוצרלה, מלח, ביצה קמח ובצל ירוק ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

 

3. מחממים במחבת גדולה מעט שמן, קורצים מבלילת הפירה קציצות בגודל כדור פינג פונג ומועכים בין שתי הידיים (אם התערובת דביקה מדי לעבודה עם הידיים הוסיפו עוד מעט קמח).

 

 

4. טובלים בפירורי לחם משני הצדדים, ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד לזהבה ומניחים על נייר סופג.

 

5. מגישים חם עם מעט יוגורט בצד.

 

כמה הערות למתכון:

 

* את גבינת המוצרלה אפשר להמיר בכל סוג גבינה צהובה אחרת, כדוגמת קשקבל או פרמזן ואפשר גם לוותר אבל זה מוסיף המון!

 

* את הבצל הירוק אפשר להמיר בעירית, ואם אין לכם אפשר לקצוץ פנימה בצל אחד קטן רגיל.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  1 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  מועד הכנה
חן06/12/2018 20:12:24
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים