לביבות פירה תפוחי אדמה ומוצרלה

אין כמו הלביבה המסורתית והטעימה, קציצה מטוגנת מכל סוג של ירק שעושה תמיד חשק להוסיף עוד מרכיב שהופך אותה ללהיט. קרן אגם עם טוויסט מיוחד ומתכון קל להכנה.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 15.03.21

אני כל כך אוהבת לביבות, הקציצה המטוגנת מכל סוג של ירק עושה לי תמיד חשק, ובמהלך השנים אני מנסה סוגים שונים, ותמיד חוזרת בסוף בחנוכה ללביבה המסורתית שהילדים כל כך אוהבים.

 

 

השבוע, נותרו בבית כמה תפוחי אדמה מבושלים יתומים, והחלטתי להפוך אותם ללביבה.

 

בתוספת גבינת מוצרלה ובצל ירוק, יצאו לביבות כל כך טעימות שהייתי צריכה להגן עליהן בגופי כדי שלא יחסלו לי אותן ישירות מהמחבת.

 

זו באמת אחת מהגרסאות הכי טובות שיצא לי להכין.

 

 

מצרכים ל 20 לביבות קטנות

 

4 תפוחי אדמה גדולים או 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

1 ביצה גדולה

1/3 כוס קמח לבן רגיל

4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חלק לבן+ירוק)

מעט מלח

כוס פירורי לחם בקערה רחבה

שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה

 

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר על הגז במים עד לריכוך, מסננים מהמים ומניחים להצטנן (אני חותכת את תפוחי האדמה לקוביות לפני בישול כדי לזרז הבישול שלהם).

 

2. בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים גבינת מוצרלה, מלח, ביצה קמח ובצל ירוק ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.

 

3. מחממים במחבת גדולה מעט שמן, קורצים מבלילת הפירה קציצות בגודל כדור פינג פונג ומועכים בין שתי הידיים (אם התערובת דביקה מדי לעבודה עם הידיים הוסיפו עוד מעט קמח).

 

 

4. טובלים בפירורי לחם משני הצדדים, ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד לזהבה ומניחים על נייר סופג.

 

5. מגישים חם עם מעט יוגורט בצד.

 

כמה הערות למתכון:

 

* את גבינת המוצרלה אפשר להמיר בכל סוג גבינה צהובה אחרת, כדוגמת קשקבל או פרמזן ואפשר גם לוותר אבל זה מוסיף המון!

 

* את הבצל הירוק אפשר להמיר בעירית, ואם אין לכם אפשר לקצוץ פנימה בצל אחד קטן רגיל.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

1. חן

כ"ח כסלו התשע"ט

12/06/2018

מועד הכנה

היי, האם אפשר להכין את הפירה יום קודם ולמחרת להוסיף את כל שאר המצרכים ולטגן?

2. חן

כ"ח כסלו התשע"ט

12/06/2018

היי, האם אפשר להכין את הפירה יום קודם ולמחרת להוסיף את כל שאר המצרכים ולטגן?

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה