ט"ו בסיון תשע"ט / יום שלישי 18 יוני 2019 | פרשת השבוע: שלח לך
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםלביבות תפוחי אדמה וגבינה מלוחה
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לביבות תפוחי אדמה וגבינה מלוחה    

לביבות תפוחי אדמה וגבינה מלוחה



הן עשויות כמו הלביבות שאתם כבר מכירים, אבל כאן הטוויסט הוא של הגבינה המלוחה שמעניקה להן מרקם מיוחד וטעם נפלא. המתכון של שוקי גלילי.

 



זמן הכנה: שעה | דרגת קושי: בינוני | חלבי

 

הן עשויות מתפוחי אדמה כמו הלביבות שאתם כבר מכירים, אבל מכילות גם כמות נאה של גבינה מלוחה שמעניקה להן מרקם מיוחד וטעם נפלא. ההכנה לא מאוד מסובכת.

 

מקורות המתכון הזה הם במטבח העיראקי, שהוא עתיר קציצות ולביבות בכל השנה, לא רק בחנוכה. יש כאלו שמכירים אותו (או דומים לו) בשם "עיג'ה בג'בן", שהוא גם השם בו מכנים בעיראק חביתה פשוטה עם גבינה מלוחה. כמו הרבה מאכלים עממיים, אין מתכון מוסכם אחד אבל הגרסה שלפניכם "עובדת".

 

 

הבסיס למתכון הוא השילוב בין תפוחי אדמה מבושלים, גבינה מלוחה וביצים. הגבינה המתאימה ביותר היא זו שמכונה בפשטות "גבינה עיראקית", גבינה מלוחה מאוד, נקבובית ובעלת מרקם קשה יחסית (יש גבינה דומה שמכונה "גבינה גרוזינית"). אם לא הצלחתם לשים יד על כזו, תוכלו להשתמש בכל גבינה מלוחה אחרת, ובלבד שאינה לחה מדי.

 

הלביבות שמתקבלות הן אווריריות ורכות מאוד, ממש נמסות בפה. אחרי שמקררים אותן המרקם נעשה יציב יותר והן עדיין טעימות מאוד.

 

 

המצרכים

 

ל-20-25 לביבות

1/2 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף האדומים מזן דזירה)

200 גרם גבינה מלוחה (עיראקית או דומה)

1/2 בצל יבש

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כוס קמח

2 ביצים

קורט מלח, פלפל שחור, פפריקה

שמן לטיגון (תירס או קנולה)

 

אופן ההכנה

 

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים עד שיתרככו (20-30 דקות). מניחים בצד כמה דקות לקירור ואז קולפים ומועכים במזלג או במועך פירה.

 

 

2. במקביל, קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן עד להשחמה. מגרדים את הגבינה בפומפיה דקה.

 

3. מערבבים את הפירה עם הבצל המטוגן והגבינה המגורדת, הפטרוזיליה הקצוצה, הקמח והתבלינים. טורפים ומוסיפים את הביצים.

 

 

4. מחממים במחבת גדולה שמן בגובה 1.5 ס"מ. נוטלים מהתערובת כמות בנפח של בערך כדור פינג פונג, צרים בידיים לחות כדור ומועכים אותו ללביבה בגובה של כ-1 ס"מ (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח לתערובת). מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

 

 

מקררים מעט, טועמים, מתקנים תיבול וממשיכים לטיגון שאר הלביבות.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים