ט"ו בסיון תשע"ט / יום שלישי 18 יוני 2019 | פרשת השבוע: שלח לך
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםלביבות תפוחי אדמה – לטקעס
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לביבות תפוחי אדמה – לטקעס    

לביבות תפוחי אדמה – לטקעס



אל תקראו לו חנוכה אם הן לא יככבו על השולחן, לביבות התפוחי אדמה, הלטקעס המפורסמות והמוכרות בגרסה הפולנית המקורית שכולם אוהבים. קבלו אותן במתכון של שוקי גלילי.

 



זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה

 

זה לא חנוכה בלי לביבות תפוחי אדמה, במקרה זה בגירסה המסורתית הקלאסית שפזורת פולין העניקה לה את השם העסיסי והכה מתאים: לטקעס.

 

הכנת לביבות תפוחי אדמה היא לא משימה מסובכת במיוחד, אבל כמו כל המתכונים הפשוטים – זה בדיוק המקום שבו עומדים למבחן כישוריהם של טבחים מעולים.

 

יש כמה סודות להצלחת המתכון הזה. ראשית, להשתמש בתפוחי אדמה מתאימים. שנית, לסחוט היטב מנוזלים (בניגוד למה שאפשר לחשוב, תערובת רטובה יותר סופגת יותר שמן ולא פחות). שלישית, למצוא את טמפרטורת הטיגון הנכונה, שבה הלביבות מתקבלות קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים. ולבסוף: הקפידו להתחיל בלביבה אחת, טעמו, תקנו תיבול ורק אז המשיכו.

 

 

האם יצאו לכם לביבות מושלמות כמו אלו של סבתא? אם תתאמנו מספיק אז כן.

 

המצרכים

 

ל-22-25 לביבות

1 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף מזן דיזרה האדמדם)

1 בצל יבש

2 ביצים

5 כפות קמח

1 כפית מלח

שמן לטיגון (תירס או קנולה)

אופציונלי: פלפל שחור

 

להגשה: שמנת חמוצה ועירית, או רסק תפוחים, או אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

 

1. קולפים את תפוחי האדמה (אם הקליפות יפות ונקיות אפשר להשאיר אותן, אבל כדאי לשטוף ולקרצף היטב). מגרדים בפומפיה גסה, מוסיפים את המלח ומניחים בצד ל-5-7 דקות (עדיף במסננת מעל קערה).

 

 

2. בינתיים, מגרדים את הבצל בפומפיה דקה או מרסקים במעבד מזון. מסננים במסננת צפופה עד שנשאר מינימום של נוזלים ומוסיפים לתפוחי האדמה.

 

3. סוחטים היטב בידיים את תפוחי האדמה והבצל המגורדים, מעל קערה נקייה (לא לזרוק את הנוזלים עתירי העמילן. אפשר להשתמש בהם להסמכת מרק או רוטב. העבירו לכלי סגור והקפיאו). מוסיפים את הקמח, טורפים ומוסיפים את הביצים. אם אתם אוהבים את הלביבות שלכם עם פלפל שחור זה הזמן להוסיף אותו.

 

 

4. יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה של ס"מ אחד או קצת פחות. ומחממים על אש בינונית-גדולה. צרים כדור מהתערובת, בערך בגודל של כדור פינג פונג, משטחים, מהדקים, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. חשוב לשים לב (עכשיו ובהמשך) שהשמן לא חם מדי, אחרת הלביבות לא יהיו עשויות מבפנים.

 

מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מצננים מעט וטועמים. בהתאם לטעם מתקנים את התיבול בתערובת וממשיכים בטיגון.

 

 

5. מטגנים בכל פעם 4-5 לביבות (בהתאם לגודל המחבת וכך שיישארו מרווחים גדולים יחסית בין הלביבות). מעבירים לנייר הסופג ומוסיפים מעט שמן למחבת כדי לשמור על גובה מפלס השמן.

 

עם סיום הטיגון מעבירים לכלי הגשה. אפשר לפזר אבקת סוכר, להגיש עם רסק תפוחים ו/או עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

 

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים