ה בתמוז  / יום שלישי 15 יוני 2021 | פרשת השבוע: חקת
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםלחם תירס – המאפה שיסדר לכם את היום!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לחם תירס – המאפה שיסדר לכם את היום!    

לחם תירס – המאפה שיסדר לכם את היום!



לחם תירס – מאפה פושט ונהדר שכל אחד יכול להכין, מתאים לארוחת בוקר, מנה נוספת חלבית ואפילו כקינוח. המתכון של שוקי גלילי מסדר לכם את היום במיוחד עכשיו בחופש הגדול!

 



זמן הכנה: 45 דקות כולל אפייה | דרגת קושי: קל | חלבי

 

לחם התירס הוא מאפה פשוט ונהדר שכל אחד יכול להכין. הוא מתאים לארוחת בוקר, כמנה נוספת בארוחה חלבית, ואפילו כקינוח. החיסרון העיקרי הוא שקשה להפסיק לאכול ממנו – אז תזמינו חברים.

 

אל תגלו לאף אחד, אבל מדובר בעצם בעוגה – לחם התירס הוא מה שמכנים באנגלית "Quick Bread", מה שלרוב אומר מאפה שכולל קמח, ביצים ואבקת אפייה. גם ללחם התירס תוכלו להוסיף קצת יותר סוכר, לטפטף עליו רוטב מתוק או ליפתן ו/או להגיש עם כדור גלידה או אפילו קצפת, וכולם יהללו את הקינוח המקורי והמפתיע.

 

 

הגרסה שלפניכם היא רק חצי מתוקה ואפשר להרגיש בה היטב את טעמי התירס והחמאה. היא תהיה טעימה גם קרה, אבל תהיה הכי טעימה כשהיא קצת חמה ומעליה גילופי חמאה מתמוססים (אפשר פשוט להחליק על פניה קוביית חמאה קצת אחרי שמוציאים מהתנור).

 

יש כמה דברים מפתיעים במאפה הזה: קלות ההכנה, ריח האפייה המשגע, והקושי להפסיק לאכול ממנו. אז וודאו שאתם מכינים אותו למספר גדול ככל האפשר של גרגרנים. הזמינו חברים אם צריך.

 

 

המצרכים

 

240 גרם קמח תירס (כוס וחצי)

75 גרם קמח לבן (חצי כוס ועוד קצת)

5 גרם אבקת אפייה (קצת יותר מכפית וחצי)

1.5 כפות סוכר חום

1 כפית מחוקה מלח

1 ביצה

כוס וחצי רוויון, לבן או יוגורט

25 גרם חמאה קרה + 25 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2. מערבבים היטב בקערה את הקמחים, אבקת האפייה, הסוכר, והמלח. בכלי נפרד, טורפים את הביצים ומערבבים היטב עם הרוויון והחמאה המומסת. מאחדים את החומרים היבשים והרטובים עד לקבלת בלילה אחידה.

 

 

3. משמנים היטב את התבנית ב-25 גרם חמאה. זה בסדר שהמריחה לא תהיה שווה.

 

4. יוצקים לתבנית את הבלילה ומעבירים לתנור. אופים כחצי שעה. מוציאים כשהמאפה מתחיל להשחים ולהיפרד מדפנות התבנית. מקררים 10 דקות לפחות לפני ההגשה.

 

 

הכי כיף להגיש את לחם התירס כשהוא חם וחתוך לקוביות, שעל כל אחת מהן מניחים פרוסת חמאה דקה שנמסה עליה.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים