י"א בתמוז  / יום שני 21 יוני 2021 | פרשת השבוע: בלק
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםלחמניות בייגלה ירושלמי מטריפות!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

לחמניות בייגלה ירושלמי מטריפות!    

לחמניות בייגלה ירושלמי מטריפות!



לחמניות בייגלה ירושלמי מטריפות: הקיץ כאן, החופש הגדול גם עוד שנייה כאן והילדים גם הם בבית, וזה בדיוק הזמן להכין את הלחמניות השמנמנות והסופר טעימות של קרן אגם.

 



עכשיו כשהחופש הגדול מתחיל, והילדים בבית ואוכלים בלי סוף, אפשר לפנק אותם במגש בייגלה טריים, ואפילו להכין איתם. לחמניות בייגלה מטריפות שמנמנות וסופר טעימות. לא תפסיקו לאכול...

 

 

לבצק (כ-12 יחידות):

 

קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

6 כפות (60 גרם) סוכר לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כף שטוחה מלח דק

1 ביצה גודל L

550 מ״ל מים חמימים (2-2.5 כוסות)

1/3 כוס שמן קנולה

 

 

לציפוי:

 

200 גרם שומשום

מים

 

אופן ההכנה:

 

1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר מלח, שמן וביצה, מוסיפים מחצית מהמים, ובהדרגה את יתרת המים (ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות) ולשים כ-8 דקות במהירות נמוכה.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.

 

3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר.

 

4. מוציאים אוויר, ומחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים.

 

 

5. מניחים את הכדורים על גבי מגש גדול או על כל משטח מקומח אחר, ומכסים שוב במגבת להתפחה חוזרת של 15 דקות.

 

6. מחממים תנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

 

7. מכינים 2 צלחות ארוכות אחת - עם מים והשנייה עם שומשום (אני משתמשת בתבניות אינגליש קייק).

 

8. מגלגלים כל כדור לרצועה באורך 15-20 ס״מ.

 

9. טובלים כל רצועה בתבנית עם המים ומיד מעבירים לתבנית עם השומשום ומגלגלים לכיסוי מלא.

 

 

10. מחברים את שני קצוות הרצועה לבייגלה עגול ומהדקים היטב.

 

11. מניחים על התבנית, כשהחיבור של הרצועות כלפי מטה.

 

12. מתפיחים שוב כ-30 דקות.

 

13. מכניסים לתנור ואפים כ 15-20 דקות עד להזהבה.

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  1 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  הכל מהמם (לת)
טינה25/07/2019 07:28:23
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים