כא בניסן תשע"ט / יום שישי 26 אפריל 2019 | פרשת השבוע: אחרי מות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםמאפה פסטה וגבינות: קל להכנה, טעים ומשביע!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מאפה פסטה וגבינות: קל להכנה, טעים ומשביע!    

מאפה פסטה וגבינות: קל להכנה, טעים ומשביע!



המתכון של שוקי גלילי למאפה קל להכנה, טעים ומשביע כולם אוהבים. הוסיפו לו סלט חסה רענן וקיבלתם ארוחה מלאה ומזינה שיכולה שמתאימה לכל תוספת.

 



זמן הכנה: שעה כולל אפייה | דרגת קושי: קל | חלבי

 

מאפה קל להכנה, טעים ומשביע שכולם אוהבים. הוסיפו לו סלט חסה רענן ויש לכם ארוחה.

 

מאפי הפסטה מהסוג הזה הם בעצם קרובים רחוקים של קיגל האטריות המסורתי, אבל הם מלוחים וזמן ההכנה שלהם קצר משמעותית. הם גם בריאים יותר אם משתמשים בפסטה מאיכות טובה (כזו שעשויה מקמח דורום שתכולת החלבון שלו גבוהה).

 

הבסיס פשוט: פסטה, ביצים, גבינות ותבלינים. אין צורך בקמח כי הפסטה מספקת עמילן. ההרכב של תערובת הגבינות יכול להשתנות, כל זמן שמקפידים לשלב בין גבינות לבנות, צהובות ומלוחות.

 

 

לבסיס הזה אפשר להוסיף פטריות, בצל מטוגן, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, זיתים, וכמעט כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. אם יש לכם פירורי לחם לפזר מעל הם יוסיפו פריכות כיפית. לתיבול אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט, שום כתוש, או פפריקה שתתרום גם טעם וגם צבע.

 

בגרסה שבמתכון החלפנו חלק מהגבינה בשמנת חמוצה 27%, מה שמוסיף מאוד לטעם. לא היינו מוותרים גם על הפרמזן (לאחרונה ניתן להשיג בארץ גבינת פרמזן מסוג גרנה פדנו, שמיוצרת באיטליה בכשרות מהודרת), אבל יתאימו גם גבינות כמו פיקורנו, מנצ'גו או קשקבל.

 

המצרכים

 

4-6 מנות, תבנית 20X20

250 גרם (חצי חבילה) פסטה מסוג "שבלולים" או דומה

120 גרם גבינה צהובה (מומלץ להחליף שליש מהכמות בפרמזן)

100 גרם גבינה בולגרית

1/2 גביע קוטג'

3 כפות גדושות גבינה לבנה

1/2 גביע שמנת 27%

2 ביצים

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה

 

1. מבשלים את הפסטה במים מומלחים לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים מעט. מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

 

2. בינתיים, מגרדים את הגבינות בפומפייה גסה (אם מוסיפים פרמזן אז עדיף לגרד אותה בפומפייה דקה).

 

3. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים את הגבינות המגורדות, את הקוטג', הגבינה הלבנה, השמנת והפלפל השחור ומערבבים היטב. טועמים מהתערובת וממליחים מעט אם יש צורך (התערובת צריכה להיות מלוחה טיפ-טיפה יותר מהתוצאה הסופית הרצויה).

 

4. טורפים את הביצים, מוסיפים ומערבבים היטב.

 

 

5. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 40 דקות, או עד שהמאפה מזהיב יפה. אופים עוד כמה דקות בגריל, עד שהקצוות משחימים. מוציאים מהתנור ומקררים רבע שעה לפחות לפני ההגשה.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים