ט בתמוז  / שבת 19 יוני 2021 | פרשת השבוע: חקת
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מרקים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמרקיםמרק עוף וירקות מהיר לקוסקוס
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מרק עוף וירקות מהיר לקוסקוס    

מרק עוף וירקות מהיר לקוסקוס



שעת הצהריים מתקרבת במהירות, יש לכם קוסקוס אבל אין מרק – מה עושים? המתכון שלפניכם יאפשר לכם להרים סיר מרק עשיר ומהביל בתוך 45 דקות בלבד.

 



מרק עוף וירקות מהיר לקוסקוס

זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל | בשרי

 

שעת הצהריים מתקרבת במהירות, יש לכם קוסקוס אבל אין מרק – מה עושים? המתכון שלפניכם יאפשר לכם להרים סיר מרק עשיר ומהביל בתוך 45 דקות בלבד.

 

היום זה פשוט מתמיד להכין קוסקוס – לא רק משקיות האינסטנט (כמה מהמוצרים אינם גרועים בכלל), אלא גם במיקרוגל ו/או במעבד מזון (תגגלו, יש מלא מתכונים) ובהרבה מקומות מוכרים קוסקוס מוכן במשקל.

 

האתגר הגדול יותר הוא המרק – המרק שמגישים עם הקוסקוס צריך להיות עשיר ולהכיל ירקות שאותם יש לקלף, לחתוך ואז לבשל עד ריכוך. שלא לדבר על גרגרי חומוס, שרק ההשרייה שלהם לוקחת חצי יום. המון זמן והמון עבודה.

 

אחרי ניסויים כאלה ואחרים הגעתי לנוסחא מנצחת: מתכון למרק עשיר, מהיר הכנה, שכולל מעט מרכיבים ומתבשל פחות חמצי שעה ולמרות זאת מצליח להשיג את הטעם והמרקם הרצוי. 45 דקות מרגע שהתחלתם לעבוד (אם אתם זריזים), או מקסימום שעה (אם תקחו את הזמן) והוא מוכן.

 

כמובן, תוכלו לאכול אותו עם אטריות, שקדי מרק או קניידלעך (אבל אז כדאי להכין כמות כפולה). תיאורטית, הוא יעבוד גם אבקת מרק פרווה בטעם עוף, אבל במקרה הזה עדיף לדבוק בגירסה הבשרית.

 

 

המצרכים

4-6 מנות

  • 3 גזרים בינוניים
  • 3 קישואים בינוניים
  • חתיכת דלעת בנפח של בערך 1 כוס
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים קפואים
  • 1 בצל גדול
  • 2 ליטר מים
  • 3 כפות מרק עוף אמיתי
  • 2 שיני שום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית מלח
  • אופציונלי: פלפל שחור, כורכום, כמון

 

 

אופן ההכנה

  1. קולפים את הגזרים (אם הם ממש יפים אפשר רק לקרצף מעט ולשטוף היטב). פורסים לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ. מנקים היטב את הקישואים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.

 

  1. חוצים את הבצל, פורסים לפלחים ומטגנים בסיר גדול, על אש בינונית. כשהבצל מתחיל להזהיב ולהשחים קצת בקצוות, מוסיפים את פרוסות הגזר ואחרי 2-3  דקות טיגון מוסיפים את הקישואים. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם ואחרי כמה דקות מוסיפים את גרגרי החומוס.

 

  1. חותכים גס את תפוחי האדמה והדלעת (לי יוצא 5-6 חתיכות כ"א) ומוסיפים לסיר.

 

ד. מוסיפים את המים (אני מרתיח לפני בקומקום החשמלי, עדיף בשתי נגלות), אבקת המרק, השום, רוטב סויה והמלח. מכסים ומבשלים על אש גדולה עד להתרככות הירקות (20-30 דקות).

 





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מרקים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים