ט בתמוז  / שבת 19 יוני 2021 | פרשת השבוע: חקת
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מרקים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמרקיםמרק קישואים ועדשים כתומות
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מרק קישואים ועדשים כתומות    

מרק קישואים ועדשים כתומות



השילוב בין עדשים לקישואים יוצר מרקם עשיר, טעם עדין וריח משגע, שהופכים את המרק הזה אידיאלי לערב חורפי וגשום.

 



מרק קישואים ועדשים כתומות

 

זמן הכנה: שעה כולל בישול | דרגת קושי: קל | פרווה

 

השילוב בין עדשים לקישואים יוצר מרקם עשיר, טעם עדין וריח משגע, שהופכים את המרק הזה אידיאלי לערב חורפי וגשום.

 

עדשים כתומות הן בסיס נהדר למרקים חורפיים. לא צריך להשרות אותן, הן מתרככות במהירות, וכשמבשלים אותן קצת יותר מחצי שעה הן מתפוררות ויוצרות מרקם קטיפתי.

 

במרק הזה, משדכים את העדשים עם קישואים, שום והרבה בצל מטוגן. התוצאה היא מרק סמיך ומשביע, בעל טעם עדין, שבישולו ממלא את הבית בניחוחות חמימים. אפשר להגיש אותו כפי שהוא, או לטחון אותו לקבלת מרקם חלק.

 

בגירסה הטחונה שלו, הוא מזכיר מאד מרק אפונה - רק שהוא עדין, משביע ובריא יותר (האפונה שונה מקטניות אחרות בכך שהיא בעלת אינדקס גליקמי גבוה, כלומר מעלה באופן משמעותי יותר את רמת הסוכר בדם).

 

הוא עשיר בסיבים ובעל תכולה גבוהה יחסית של חלבון, ומהסיבות האלה הוא גם משביע מאד למרות שהוא דל קלוריות.

 

המצרכים

6-8 מנות

  • 6 קישואים (500 גרם)
  • 1.5 כוס עדשים כתומות
  • 10 כוסות מים רותחים
  • 2 בצלים
  • 8 שיני שום
  • 1 כף מרק בטעם עוף
  • 2.5 כפיות מלח שטוחות, פלפל שחור
  • אופציונלי: גבעול סלרי או חופן עלי סלרי או כף שורש סלרי מגורד

 

 

אופן ההכנה

 

  • קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

  • חותכים את הקישואים לקוביות ומטגנים עם הבצל עד שהבצל מתחיל להשחים ולהתקרמל. קצת לפני, פורסים ומוסיפים את שיני השום, ממליחים ומוסיפים פלפל שחור גרוס

  • מוסיפים את העדשים, המים הרותחים ואבקת המרק. אם אתם רוצים להוסיף סלרי – זה הזמן. מערבבים, מבשלים 5 דקות על אש גדולה ואז מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.

לקראת סיום הבישול העדשים מתפוררות והמרק מקבל מרקם סמיך וקטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול, ומבשלים עוד כמה דקות.

אפשר להגיש את המרק כפי שהוא או לטחון במעבד מזון (אחרי קירור) או עם בלנדר מוט.

בהגשה אפשר לפזר מעל קצת כורכום ועשבים טריים, כעלים שלמים או קצוצים דק.

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO)של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מרקים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים