י"א בתמוז  / יום שני 21 יוני 2021 | פרשת השבוע: בלק
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מרקים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמרקיםמרק תפוחי אדמה, בצל ושורשים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מרק תפוחי אדמה, בצל ושורשים    

מרק תפוחי אדמה, בצל ושורשים



מרק חורפי סמיך ועשיר, עם טעמים עמוקים של בצל ושורשים. הוא פשוט להכנה, ויכול להוות בסיס לשדרוגים שכוללים חלקי בשר ועוף או ירקות נוספים.

 



מרק תפוחי אדמה, בצל ושורשים

 

זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי: קל | פרווה/בשרי

 

מרק חורפי סמיך ועשיר, עם טעמים עמוקים של בצל ושורשים. הוא פשוט להכנה, ויכול להוות בסיס לשדרוגים שכוללים חלקי בשר ועוף או ירקות נוספים.

 

הירקות שצומחים מתחת לאדמה הם מצרכי יסוד בארצות הקרות, במיוחד בעונת החורף. בראשם, כמובן, תפוח האדמה, ואחריו שורשים כמו גזר, לפת, סלק, בטטה ועוד.

 

מרקים ונזידים למיניהם הם השימוש המתבקש. במרק הספציפי שלפניכם, תפוחי האדמה והשורשים משודכים עם המון בצל שטוגן היטב ומעט רוטב סויה, שמעניקים לו צבע חום יפהפה ושלל טעמים. כדי להעשיר קצת את הצבע, הטעם והערכים התזונתיים, אפשר להוסיף סלק קטן או גזר סגול (יש היום ברוב השווקים).

 

אפשר להוסיף לו עוד ירקות, קצת עדשים כתומות או קטניות אחרות, חלקי בקר או עוף או אפילו כמה פרוסות של סלמי טוב. הוא לא בררן מדי – כל האפשרויות האלה יעבדו מצוין, וגם בלעדיהן הוא יהיה משביע, מזין וטעים.

 

את תפוחי האדמה, בכל מקרה, יש להוסיף רק ל-40 הדקות האחרונות של הבישול.

 

 

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה (כחצי ק"ג)
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים (350 גרם)
  • 2 גזרים
  • 1 שורש סלרי בינוני
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 2-3 ענפי טימין
  • 2 שיני שום
  • פלפל שחור גרוס
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 כפיות גדושות אבקת מרק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 ליטר מים

 

אופן ההכנה

 

קוצצים את הבצלים ומטגנים בסיר גדול על אש בינונית, תוך ערבוב בכף עץ, עד הזהבה.

 

 

מקלפים וחותכים לקוביות את הגזרים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה. שומרים בצד.

 

 

קוצצים את השום, מוסיפים לסיר עם הבצל וממשיכים לטגן ולערבב במשך 3-4 דקות. מוסיפים את קוביות השורשים, ענפי הטימין, הפלפל השחור והמלח, וממשיכים לערבב עוד כמה דקות. מוסיפים את המים, אבקת המרק ורוטב הסויה. מכסים ומבשלים כחצי שעה.

 

 

 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מוסיפים לסיר ומבשלים 40 דקות נוספות.

 מגישים עם לחם, צנימים, קרוטונים, שקדי מרק, אטריות או כל מה שאתם אוהבים עם המרק החורפי שלכם.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.

 





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מרקים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים