כ בניסן תשע"ט / יום חמישי 25 אפריל 2019 | פרשת השבוע: אחרי מות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםמתכון לברד פודינג מלוח
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מתכון לברד פודינג מלוח    

מתכון לברד פודינג מלוח



אל תזרקו את הלחם שנשאר משלשום, לשוקי גלילי יש מתכון מדהים לברד פודינג, פשטידת לחם אם תרצו, למעדן שדורש מעט עבודה אך טעים להפליא ומשביע!

 



זמן הכנה: שעה כולל אפייה | דרגת קושי: קל | חלבי

 

אל תזרקו את הלחם שנשאר משלשום – אתם יכולים להשתמש בו כדי להכין את המעדן הזה, שדורש מעט מאוד עבודה ומספק הזדמנות להיפטר מעוד כמה "שאריות".

 

הברד פודינג (Bread Pudding. לעיתים מכנים אותו גם "פשטידת לחם") הוא אחד מאותם מאכלי עניים שעלו לגדולה, וכמו רבים מהם חומר הגלם העיקרי שמרכיב אותו הוא לחם בן כמה ימים.

 

הרעיון פשוט: אופים לחם ישן שנחתך לקוביות כשהוא טובל בתערובת של חלב, ביצים, שומן ותבלינים. מה שמתקבל הוא מאפה עסיסי מבפנים, פריך מבחוץ וטעים להפליא. הוא גם משביע מאוד.

 

בגרסאות המתוקות מוסיפים לו בדרך כלל סוכר וקינמון, ולעיתים גם אגוזים או פירות טריים או יבשים. בגרסאות המלוחות אפשר להוסיף לו גבינות ובצל מטוגן כמו במתכון הזה, ואפשר גם ירקות שונים, עשבים ותבלינים. מה שמשותף לכל הגרסאות הוא שלא נשאר פירור.

 

 

בפעם הראשונה מומלץ להיצמד למתכון. בפעמים הבאות תוכלו לגוון, ולנצל את ההזדמנות כדי להיפטר משאריות אחרות: חצי סלסלת פטריות שלא הספקתם לחסל, קישוא מיותם שנשכח במקרר, חצי קופסת תירס, גבינה בולגרית שמתקרבת לתאריך התפוגה - הכל הולך.

 

המצרכים

 

ל-6-8 מנות

200 גרם לחם משלשום

400 מ"ל חלב

2 ביצים

150 גרם גבינה צהובה (אפשר להחליף חלק במלוחה)

1/2 בצל

20 גרם חמאה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה

 

1. מסירים חלק מקרום הלחם (חצי או שני שלישים – משאירים פסים של קרום על חלק מהלחם) וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ.

 

2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב יפה. מגרדים את הגבינה/ות בפומפיה גסה. מערבבים את הבצל והגבינות בקערה עם קוביות הלחם ומעבירים לתבנית משומנת בכמות נדיבה של חמאה.

 

 

3. טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב. יוצקים מעל לקוביות הלחם (מותר ואף רצוי שחלק מקוביות הלחם יבצבצו מעל לבלילת החלב והביצים – בסיום האפייה הן יוסיפו לפודינג פריכות נהדרת).

 

4. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. אחרי חצי שעה מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-15-20 דקות עד להזהבה יפה. לקראת סיום האפייה אפשר לתת לפודינג מכת חום קצרה במצב הגריל בתנור, כדי להפוך את הציפוי לפריך יותר.

 

מקררים כרבע שעה לפני ההגשה.

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים