י"ח באדר ב' תשע"ט / יום שני 25 מרץ 2019 | פרשת השבוע: שמיני
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםמתכון ללביבות גבינה מלוחות
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

מתכון ללביבות גבינה מלוחות    

מתכון ללביבות גבינה מלוחות



הכי קל שיש: מתכון לביבות גבינה מלוחות טעימות. לא רק לחג, הן גם מתאימות כארוחת בוקר או ארוחת ערב. מתכון מנצח של שוקי גלילי.

 



זמן הכנה: 30 דקות | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי

 

לביבות הגבינה הן קרובות רחוקות של הפנקייקס, שאופייניות לרוסיה ולמזרח אירופה. יש להן גירסאות רבות, עם משחקים שונים בכמויות ובמרקמים - אחרי שתלמדו להכין אותן תתקשו שלא לערוך ניסיונות בעצמכם.

 

הן יכולות להיות מתוקות או מלוחות, אווריריות או דחוסות, ואפשר להגיש אותן כפי שהן או עם רטבים שונים, בליווי אבקת סוכר או פירות (כשהן מתוקות) או כמו בגירסה שלפניכם – עם שמנת חמוצה ועירית, שמוסיפות להן רעננות וטעם.

 

הגירסה הזו היא פשוטה להכנה, בעיקר אחרי שמתאמנים קצת, ומתקבלת עשירה בטעמים ואוורירית במיוחד, כמו ענן גבינה חמים וריחני. הן יכולות לשמש כתוספת מפתיעה לסופגניות או לביבות מתוקות, לטובת אלו שמעקמים את האף כי הם "לא אוהבים מתוק" ואפילו כבסיס לארוחת חנוכה קלה, עם סלט, יוגורט ולחם טוב.

 

המצרכים

 

כמויות ל-20-25 לביבות

 

1 חבילה גבינה רזה 250 גרם (כנען, טוב טעם וכדומה)

1 קופסת גבינה לבנה

6 כפות גדושות קמח תופח

2 ביצים

3 כפות גבינה קשה מגוררת דק (פרמזן, קשקבל, עמק או אפילו פטה/בולגרית)

 

קורט או שניים מלח, פלפל שחור

 

להגשה: שמנת חמוצה, כמה גבעולי עירית

 

אופן ההכנה

 

1. טורפים את הביצים, מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את הגבינות והתבלינים ומערבבים היטב. מניחים בצד ל-5-10 דקות.

 

2. מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק (טפלון / קרמית / אינדוקציה) ומטגנים לביבה אחת: לוקחים כמות של כף אחת ו"הופכים" אותה אל המחבת. התערובת תיצור גבעה קטנה שאותה נשטח כשנהפוך את הלביבה לצד השני. מטגנים את הלביבה יפה משני הצדדים, מעבירים לצלחת עם נייר סופג ונותנים לה כמה דקות להתקרר. טועמים ומתקנים תיבול.

 

זה גם הזמן לשחק קצת עם המרקם – אם התערובת ניתקה בקושי מהכף אפשר להוסיף לה כף או שתיים של חלב. אם היא החליקה ממנה בקלות-יתר אפשר להוסיף כפית או שתיים של קמח.

 

3. מטגנים את שאר הלביבות. שמים לב שהמחבת לא מתחממת מדי והלביבות מספיקות לקבל כמה דקות טיגון מכל צד לפני שהן משחימות (אחרת הן יהיו לא-עשויות מבפנים). בין כל שני סבבים של לביבות אפשר להוסיף מעט שמן למחבת. בסיום הטיגון מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומכסים בעוד שכבה של נייר מעל ללביבות כדי לספוג היטב את עודפי השמן.

 

מגישים עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

 

טריק לעירית: במקום לקצוץ עם סכין אוספים כמה גבעולים יחד וחוזרים במרווחים של 1-2 מ"מ ישירות מעל לצלחת עם הלביבות.

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

* * *

שוקי גלילי עוסק בשיווק באינטרנט ועורך את בלוג האוכל חומוס להמונים מאז 2006. שימש בתפקידי עריכה וככתב טכנולוגיה ואוכל בעיתונות היומית, באתרי חדשות, ובפרינט. נמנה עם דור המייסדים של האינטרנט בישראל והיה מעורב בהקמה, פיתוח וקידום (SEO) של עשרות אתרים ובלוגים, רבים מהם כאלו הקשורים לפעילות חברתית.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים