ט"ו באייר תשע"ט / יום שני 20 מאי 2019 | פרשת השבוע: בחוקותי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםסופגנייה ביתית - מתכון מנצח!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

סופגנייה ביתית - מתכון מנצח!    

סופגנייה ביתית - מתכון מנצח!



מתכון מנצח לסופגנייה ביתית, מתאים גם למי שאפייה היא לא הטבע השני שלו. השף זיו סנדלר עם מרכיבים פשוטים, הכנה קלה וטוויסט שעושה את זה לחנוכה.

 



ימים רבים עמלתי בניסיונותיי למצוא מתכון מנצח לסופגנייה ביתית. רציתי למצוא את כל המרכיבים של מתכון מנצח:

 

ראשית, המרכיבים פשוטים: קמח, מים, סוכר, מחית תפוחי עץ טבעית (כל גרבר ללא תוספת סוכר מתקבל), ושמן קוקוס שכיום ניתן להשיג בכל מרכול.

 

שנית, דרך הכנה פשוטה ויחסית קצרה. בצקי שמרים רבים דורשים את הכנת הבצק בשני שלבים, והתפחות ארוכות ורבות. אני מאמין שאת המתכון היום יכול להצליח גם מי שאפייה היא אינה טבע שני לו.

 

שלישית, טוויסט. כי הכל שיווק שיווק שיווק.

 

לכן הגעתי למין הכלאה בין שני אסכולות לטיגון בצק. האחת שבה הבצק יציב כמו בסופגנייה הקלאסית, והשנייה שבה הבצק רך כמו בספינג'. בדומה לספינג' מתפיחים את הבצק רק פעמיים, ובשתיהן ההתפחה נעשית בתוך קערת המיקסר. מנצלים את ההתפחה לקירור הבצק מצד אחד, אך מצד שני משתמשים במים חמים כדי להאיץ בפעולת השמרים. כמו כן, צרים את הסופגניות מיד לפני הטיגון. בניגוד לספינג' הבצק אינו נוזלי אלא רך, ובדומה לסופגנייה קלאסית לישת הבצק ארוכה יותר.

 

מכיוון שהסופגנייה היא טבעתית, לא יכולתי להתאפק וציפיתי אותה בשוקולד כמו דונאט אמריקאי. אם כבר, אז לערבב את כל ההשפעות יחד.

 

רכיבים:

3 כוסות קמח

4 כפות שמרים יבשים

1 כוס מים חמים (לא רותחים)

רבע כוס סוכר

כף חומץ

3 כפות מחית תפוחי עץ טבעית

כפית מלח

4 כפות שמן קוקוס

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם קרם קוקוס (חצי פחית)

 

אופן הכנה:

 

1. את כל המרכיבים שוקלים בקערת מיקסר. עם ראש גיטרה לשים במהירות נמוכה, במשך 7 דקות (חשוב לא להגביר מהירות בכדי לא לקרוע את הגלוטן שבתוך הבצק)

 

2. מניחים להתפחה בחלק קריר של הבית, עד הכפלת הנפח.

 

3. חובטים בבצק להוצאת אוויר, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להתפחה שניה.

 

4. מחממים מחבת עמוקה עם כ-5 ס"מ עומק שמן (זכרו כי השמן מתרחב בטיגון, לא למלא את המחבת יותר מ-3/4 גובה) ל-170 מעלות.

 

5. מקמחים קרש חיתוך, ובעזרת מרית מוציאים את כל הבצק בחתיכה אחת מהקערה על הקרש. עם סכין חדה בתנועת גליוטינה חותכים את הבצק לשתיים, וכל אחד מהחצאים מחלקים ל-8.

 

6. לוקחים כל פיסת בצק בתורה, מכדררים כמעה, יוצרים חור במרכזה בעזרת האצבעות, מותחים טיפה, ומניחים בשמן. מטגנים כדקה וחצי מכל צד, עד קבלת צבע חום בהיר.

 

7. מכינים את הציפוי: מרתיחים את הקרם קוקוס. בצלחת עמוקה, מניחים את השוקולד שבור לקוביות. שופכים על השוקולד את הקרם קוקוס החם, טורפים עד שאחיד ומבריק.

 

8. טובלים את הסופגניות לאחר שהתקררו מעט בשוקולד, ומניחים על מגש עם נייר אפייה לצינון סופי.

 

בתיאבון!

 

 

 

* * *

זיו סנדלר,  שף קונדיטור מזה 15 שנים. את דרכו החל אצל האנס ברטלה, שם למד את רזי המקצוע, והמשיך משם לעבוד בקונדיטוריות שונות, ביניהן בליקר בייקרי ולחם יין. את המעבר מקונדיטוריה חלבית לטבעונית עש מתוך לימוד עצמי וניסיון רב. בשנת 2014 פתח ביחד עם שותפתו נטע אירדם את seeds פטיסרי טבעוני קטנטן וחמים במרכז תל אביב. בסוף השנה החנות תיסגר וניתן יהיה להשיג את המוצרים בחנויות הנבחרות ולהגיע לסדנאות אפייה בביתו של השף.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של זיו סנדלר
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים