ט"ו בסיון תשע"ט / יום שלישי 18 יוני 2019 | פרשת השבוע: שלח לך
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגיות סהרוני שקדים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגיות סהרוני שקדים    

עוגיות סהרוני שקדים



אין כמו עוגיות מבית סבתא, קלות וממכרות וכאלה שכיף לטבול אותן בקפה או התה של אחר הצהריים. למרקם שקדים וטעם לימון של עוד לא תוכלו לסרב.

 



את העוגיות האלו אני מכירה עוד מהבית, כשסבתא שלי הייתה מכינה אותן בגרסה קצת שונה.

הן קלות להכנה, ממכרות והכי כייף לטבול אותן בקפה/תה אחר הצהריים. כי למרקם שקדים גרגירי וטעם לימון עדין אף אחד לא יוכל לעמוד בפניהן.

 

אני מכפילה כמויות, למרות שזה נראה המון, הן מתחסלות במהירות.

 

 

מצרכים

 

כמות ל-35-40 עוגיות

 

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כוס+2 כפות (120 גרם) סוכר לבן

כוס (100 גרם) שקדים טחונים

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כפית תמצית/מחית וניל

מעט מלח

גרידת לימון מחצי לימון בינוני גדול

 

 

לעיטור

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

 

3. מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור, וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל.

 

 

4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת לא חלקה, אבל היא אמורה להיפרד מהקערה בגושים גדולים).

 

5. בעזרת הידיים, יוצרים עיגולים קטנים מהבצק בגודל של כדור קטן, מעצבים את הכדורים לצורת סהר, ומניחים במרווחים קטנים על גבי תבנית האפייה.

 

6. אופים כ 12-15 דקות, עד שהסהרונים מקבלים גוון זהוב אבל נשארים עדיין בהירים.

 

7. מצננים, מקשטים בהמון אבקת סוכר.

 

שומרים בקופסה או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד כשבוע.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים