י"ז באדר ב' תשע"ט / יום ראשון 24 מרץ 2019 | פרשת השבוע: שמיני
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםעוגיות שוקולד צ'יפס
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגיות שוקולד צ'יפס    

עוגיות שוקולד צ'יפס



המתכון המושלם לעוגיות שהילדים אוהבים והכי מושלמות למשלוחי המנות. תהיו בטוחים שכולם יהיו מאושרים. אורי שביט עם מתכון קל וטעים!

 



כשהייתי ילדה, הייתי הולכת עם חברותיי לקונדיטוריה ידועה שמכרה עוגיות שוקולד צ'יפס. הן לא היו סתם עוגיות, הן היו עוגיות ענקיות, כאלה שכדי להחזיק אותן צריך את שתי הידיים. והן היו רכות ונימוחות, ממש לא פריכות כמו העוגיות שאנחנו מוצאים בסופר בדרך כלל.

 

כשבגרתי, החלטתי לפצח בעצמי את סוד הקסם של העוגיות האלה, עם גרסה טעימה, בריאה יותר וגם בגודל הגיוני. לשמחתי, אחרי אינסוף ניסיונות של המתכון הזה, בבית ובסדנאות, הן עוברות בקלות את מבחן הטעם גם של הגדולים וגם של הקטנים. הן יהיו נהדרות כחלק ממשלוח המנות של פורים, אבל אצלנו הן אורחות של קבע במטבח לאורך כל השנה. אפשר לגוון עם שבבי שוקולד לבנים וגם להוסיף שברי אגוזים מסוגים שונים. העוגיות כשרות פרווה והן יישמרו בקופסא אטומה למשך שבוע.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות

 

חומרים ל-20 עוגיות

 

1 כוס (140 גרם) קמח לבן או קמח עוגיות
1 כוס (125 גרם) קמח חיטה מלאה
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
½ כוס (120 מ״ל) שמן קוקוס רך
¾ כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
¼ כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כוס (או יותר) שבבי שוקולד

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2. מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת אפייה ומלח.

 

3. מערבבים היטב בקערה נוספת שמן קוקוס, שני סוגי סוכר, רסק תפוחים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.

 

4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערה עם תערובת הסוכר ומערבבים עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם הוא דביק מדי, אפשר להוסיף קצת קמח.

 

5. מוסיפים לבצק את שבבי השוקולד ולשים בידיים כך שיתפזרו בבצק באופן אחיד.

 

6. מרטיבים מעט את האצבעות ויוצרים מהבצק עוגיות בקוטר כ-5 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, כי העוגיות מתרחבות.

 

7. אופים בתנור החם 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אך עדיין רכות מעט במרכזן. מצננים ומגישים.

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים