י"ח בשבט תשע"ט / יום חמישי 24 ינואר 2019 | פרשת השבוע: יתרו
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגיות שוקולד צ'יפס גדולות פריכות במיוחד!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות פריכות במיוחד!    

עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות פריכות במיוחד!



לא תמצאו אדם אחד על הגלובוס שלא אוהב עוגיות שוקולד צ'יפס טעימות ופריכות במיוחד! לשבת, לחג או לסתם יום של חול. המתכון של קרן אגם.

 



אין מי שלא אוהב עוגיות שוקולד צ'יפס, במיוחד כשהן פריכות וגדולות.

 

אני אוהבת להכין אותן גדולות בעזרת כף גלידה קפיצית, אבל אתם יכולים להכין אותן גם קטנות יותר.

 

בכל אופן, אין כמו עוגיות שוקולד צ'יפס עם כוס תה חם כשבחוץ יורד גשם ולנו נעים, חם וטעים בפנים. ולמי שאוהב, זה גם הולך טוב עם כוס חלב.

 

 

מצרכים (כ-15 עוגיות):

 

200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

1 ביצה גדולה

כף חומץ בלסמי

כוס+3/4(245 גרם) קמח לבן רגיל

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח דק

150 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד צ'יפס)

 

 

לעיטור:

 

מעט מלח גס אטלנטי

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

 

2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם סוכר לבן וסוכר חום.

 

3. מוסיפים תמצית וניל, ביצה, וחומץ בלסמי וממשיכים לערבל.

 

 

4. מוסיפים קמח, מלח ואבקת סודה לשתייה.

 

5. לבסוף, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד לפיזור אחיד.

 

6. משמנים מעט כף גלידה קפיצית (אם אין לכם אפשר בעזרת 2 כפות) ומניחים בעזרתה כדורי בצק על גבי התבנית, שומרים על מרווחים ביניהן של 2-3 ס"מ מכיוון שהעוגיות משתטחות במהלך האפייה.

 

 

7. מפזרים כמה גרגרי מלח אטלנטי גס מעל כל כדור בצק ואופים כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. (בזמן שחצי מהעוגיות נאפות בתבנית בתנור, שומרים את בצק העוגיות במקרר עד לשימוש).

 

8. מוציאים, מצננים על גבי רשת צינון.

 

שומרים בקופסא אטומה עד כ 4 ימים.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
     
  •  
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים