י"ד בניסן תשע"ט / יום שישי 19 אפריל 2019 | פרשת השבוע: פסח
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםעוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים    

עוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים



עוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים: גם בורקס גם עוגה וגם טעימה! קרן אגם עם המתכון המדהים לעוגה שתגרום לכם ללקק את האצבעות!

 



אם חיפשתם שילוב של בורקס ועוגה קיבלתם אותו! מתכון מדהים לעוגת בורקס פילו במילוי כרישה וגבינת פטה כבשים שתגרום לכם ללקק את האצבעות, במיוחד כשהיא מוגשת עם קצת יוגורט וזיתים בצד. יאמי יאמי.

 

 

תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס״מ 

 

מצרכים:

חבילה עלי פילו מופשרים לילה במקרר

4-5 כרישות גדולות, החלק הלבן בלבד, שטופות ופרוסות לעיגולים דקים 

30 גרם חמאה

קוביה (250 גרם) גבינת פטה כבשים

שמן זית 

ביצה גדולה

100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

מעט חלב

מעט מלח

 

 

אופן ההכנה:

 

1. משמנים היטב את תבנית האפייה ומצמידים לשוליים פסים של נייר אפייה, זה יעזור בחילוץ העוגה מהתבנית.

 

2. מחממים תנור ל 180 מעלות

 

3. במחבת רחבה מחממים חמאה ו-3-4 כפות שמן זית ומקפיצים את הכרישה על אש בינונית, מערבבים מדי פעם עד לריכוך.

 

4. מעבירים לקערה ומצננים מעט.

 

5. מוסיפים לכרישה ביצה, קוביית פטה וגבינת קשקבל ומערבבים היטב, ממליחים לפי הצורך.

 

 

6. פורסים על משטח עבודה נייר אפייה, לידו פורסים ופותחים את עלי הפילו ומכסים אותם מיד במגבת שלא יתייבשו. 

 

7. פורסים עלה פילו על נייר האפייה ומברישים בשמן זית, מעליו פורסים עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו.

 

8. מניחים בחלק התחתון של העלים לרוחבם 2-3 כפות מהמלית ומפזרים באופן שווה, כך שנוצר קו דק של מלית לכל הרוחב.

 

9. מגלגלים את העלים כשהמלית בפנים לרולדה ארוכה, ופורסים אותה לפרוסות עבות בהתאם לגובה שולי התבנית שלכם. אצלי בתבנית פרסתי כל גליל לחמש שושנים.

 

 

10. ממשיכים כך עם כל העלים.

 

11. מערבבים מעט חלב ושמן זית ומברישים את השושנים בתבנית.

 

12. מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות עד להשחמה.

 

13. מוציאים מהתנור, משחררים מהתבנית ומגישים עם קצת יוגורט וזיתים בצד.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  1 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  נראה מעולה. חסר פטה במרכיבים
אלי03/03/2019 16:47:41
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים