י"ח באדר ב' תשע"ט / יום שני 25 מרץ 2019 | פרשת השבוע: שמיני
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת בננה ופרג
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת בננה ופרג    

עוגת בננה ופרג



מתכון מדהים לעוגת בננה ופרג של קרן אגם היוצר חיבור בין שתי אהבות מיוחדות לעוגה אחת עם טעם אלוקי. והיא טעימה עוד יותר אם תשאירו אותה יום אחד במקרר.

 



העולם מתחלק לשניים - אלה שאוהבים פרג ואלה שלא, ואותו הדבר תקף גם לעוגות בננה.

 

יש אנשים שממש סולדים רק מהמילה עוגת בננה-פרג,  ויש את אלה שמבינים שמדובר בטעם אלוקי. אני שייכת לשבט שאוהב גם פרג וגם בננות, והחלטתי לחבר בין שתי האהבות שלי לעוגה אחת.

 

 

העוגה לא מאוד גבוהה אבל אוורירית וטעימה במיוחד אם נותנים לה לשבת יום אחד קצת במקרר.

 

העוגה במתכון מתאימה לתבנית עגולה 22 ס"מ, או כל תבנית מרובעת בינונית.

 

 

מצרכים:

 

כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה

2 בננות בשלות מעוכות

מיכל (200 מ"ל) יוגורט/ ריוויון

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1.5 כפיות אבקת אפייה

3 כפות פרג שלם

 

 

לעיטור:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

 

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים למשך דקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.

 

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף.

 

בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה ידנית, מקציפים חלמונים עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

 

מאחדים בין שתי התערובות, ומערבבים.

 

 

מוסיפים יוגורט/ריוויון, פרג, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב.

 

מוסיפים בננות מעוכות ומערבבים שוב.

 

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית אפייה, ואופים כ-35-40 דקות עד שהעוגה שחומה מלמעלה, וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

מקשטים באבקת סוכר מגישים

 

הטיפ של קרן

 

העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים, ואפילו טובה יותר ביום שלמחרת האפייה.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים