ט"ו בסיון תשע"ט / יום שלישי 18 יוני 2019 | פרשת השבוע: שלח לך
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת דבש תפוחים חגיגית
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת דבש תפוחים חגיגית    

עוגת דבש תפוחים חגיגית



העוגה המושלמת לקינוח בסעודות ראש השנה שתעשה את ה"וואו!" של החג. מתכון מדהים של קרן אגם למתוק והמרשים של השנה החדשה.

 



עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין חגיגית וטעימה – זה בדיוק מה שאתם צריכים על השולחן של ראש השנה, או לפחות כקינוח המושלם שידהים את כולם. גם טעימה, גם מרשימה וגם מתוקה! בדיוק כמו השנה שכולנו מייחלים לה!

 

עוגה בתבנית עגולה קוטר 24 ס״מ.

 

 

מצרכים:

180 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן 

1/2 כוס (180 גרם) דבש

3 ביצים גודל L

גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן 

2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית (2.5 גרם) אבקת סודה לשתייה

4 תפוחים מזן גרני סמית קלופים וחצויים לשניים

2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר

כף (10 גרם) דבש

חופן (15-20 גרם) שקדים פרוסים

 

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה

 

2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

 

3. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דקות נוספות.

 

 

4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

5. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים.

 

6. פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות, נזהרים לא לפרוס עד הסוף, כדי שהמניפה לא תתפרק.

 

 

7. מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.

 

8. מפזרים מעל התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.

 

9. אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

10. מגישים עם אבקת סוכר.

 

בתיאבון.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  4 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  תשובה לדגנית
קרן אגם07/10/2018 12:05:55
     
 
  2.
  תשובה לאליס
קרן אגם07/10/2018 12:05:10
     
 
  3.
  יש מצב להפוך אותה לפרווה?
דגנית06/09/2018 23:57:05
     
 
  4.
  עוגת דבש תפוחים
אליס זהבי06/09/2018 11:42:50
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים