י"ז באדר ב' תשע"ט / יום ראשון 24 מרץ 2019 | פרשת השבוע: שמיני
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת סולת קוקוס תפוז עם קראמבל דובדבנים
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת סולת קוקוס תפוז עם קראמבל דובדבנים    

עוגת סולת קוקוס תפוז עם קראמבל דובדבנים



עוגת סולת קוקוס תפוז עם קראמבל דובדבנים – עוגה בחושה מושלמת לאירוח או קינוח שחותם את הארוחה במתיקות מיוחדת. רכה, טעימה ולגמרי פרווה. המתכון של קרן אגם.

 



בשוק יש פירות נהדרים, ואני כל כך אוהבת לשלב אותם בתוך עוגות בחושות.

 

הפעם, הכנתי עוגת סולת קוקוס תפוז קלאסית והוספתי לה פירורי קראמבל דובדבנים. היא רכה וכל כך טעימה שלא יכולנו להפסיק ליישר אותה, והיא לגמרי פרווה.

 

תבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ

 

 

לעוגה:

4 ביצים גדולות

כוס ( 200 גרם סוכר לבן)

2/3 (130 גרם) כוס שמן קנולה

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון

כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל

1/2 כוס (100 גרם) סולת

שקית אבקת אפייה

1 כפית מחית/תמצית וניל

 

לפירורי קראמבל:

3/4 כוס קמח לבן רגיל

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

1/4 כוס (50 גרם) שמן קנולה

10 דובדבנים מגולענים

 

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים היטב תבנית קפיץ עגולה בקוטר 22 ס"מ.

 

2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה במשך 4-5 דקות.

 

3. מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.

 

4. מוסיפים תמצית/מחית וניל, קמח, סולת, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

 

לקראמבל:

 

5. מערבבים קמח וסוכר חום בקערה, מוסיפים שמן ובעזרת הידיים מערבבים מעט ליצירת פירורים.

 

6. מעבירים את מלית העוגה לתבנית, מסדרים מעליה את פירורי הקראמבל, ומעליהם מניחים את הדובדבנים.

 

7. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים