ט"ז בניסן תשע"ט / יום ראשון 21 אפריל 2019 | פרשת השבוע: אחרי מות
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםעוגת פרג ללא גלוטן: לא רק באזני המן!
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת פרג ללא גלוטן: לא רק באזני המן!    

עוגת פרג ללא גלוטן: לא רק באזני המן!



עוגת פרג: גם מי שלא אוהב פרג יתאהב בעוגה הטעימה הזו. חגיגת פורים שמתאימה גם לפסח. מתכון מדהים של אורי שביט לעוגה טעימה ללא גלוטן!

 



אני מודה ומתוודה, פרג אף פעם לא היה אהבה גדולה שלי וכשהגיע חג פורים, תמיד העדפתי לאכול אזני המן במילוי שוקולד ולא במילוי הפצפוצים השחורים האלה שנתקעים בין השיניים. העוגה הזו, מתכון מוצלח של אביבה, אמא של אבישג חברתי, שינתה את כל מה שחשבתי על פרג.

 

ראשית, כדי להבטיח שהתוצאה תהיה טעימה וללא שמץ של מרירות לא נעימה, יש לוודא שהפרג שלכם נטחן כמה שפחות זמן לפני ההכנה. קונים לפי משקל ולא באריזות סגורות וטוחנים במקום. אם אתם לא מכינים באותו יום, שמרו את הפרג עד יומיים במקפיא כדי שיהיה במיטבו.

 

שנית, לעוגה הזו יש מעלות נוספות – היא רכה, מתוקה במידה הנכונה, קלה ומהירה להכנה והיא גם ללא גלוטן, מה שיאפשר גם לנמנעים ממנו לחגוג את פורים בשמחה עד דלא ידע. וכאן מסתתר עוד יתרון, למקרה שיישאר לכם מלאי פרג מפורים, העוגה הזו יכולה להתאים גם לפסח.

 

 

עוגת פרג בחושה ללא גלוטן

 

חומרים לתבנית אינגליש קייק

1/3 כוס שמן

150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית וניל איכותית

180 גרם (3/4 כוס) רסק תפוחים טבעי לא ממותק

200 גרם שקדים טחונים

200 גרם פרג טחון טרי

 

אופן ההכנה
 

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

2. טורפים בקערה שמן, סוכר, תמצית וניל ורסק תפוחים, עד לקבלת בלילה אחידה ורכה. מוסיפים אבקת שקדים ופרג רק עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

 

3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

 

 

* * *

אורי שביט עיתונאית אוכל ותיקה, שמתמחה בשנים האחרונות בתזונה בריאה מן הצומח. שביט מפעילה את הבלוג המצליח "טבעוניות נהנות יותר", שנחשב לאתר המוביל בישראל לקהל הטבעוני, הצמחוני והמתעניין. בין היתר היא מפתחת מתכונים, מדריכה סדנאות בישול, ומרצה בארץ ובעולם על חשיבות האכילה המודעת, בין היתר במסגרת TEDx.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של אורי שביט
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים