כ באייר תשע"ט / שבת 25 מאי 2019 | פרשת השבוע: בחוקותי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםעוגת שושני פיצה
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת שושני פיצה    

עוגת שושני פיצה



מתכון נפלא עם טריק סודי בבצק לעוגת שושני פיצה מדהימה לחג של קרן אגם. ותהיו בטוחים שכולם יושיטו יד למשוך שושנה, אז תכינו מספיק שושנים לחג!

 



עוגת שושני פיצה עם טריק סודי בבצק, זה הולך להיות הבצק הכי רך שאכלתם!

 

כאמא לילדים, שלא אוהבים פשטידות ומאכלי גבינות באופן כללי, אני תמיד שמחה להניח על שולחן החג עוגת שושני פיצה, כי מה יותר כיף מלהניח את העוגה במרכז השולחן ושכל אחד ימשוך לעצמו שושנה?

 

עוגת שושני פיצה - תבנית קפיץ עגולה קוטר 26 ס"מ

 

מצרכים למתכון

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות (30 גרם) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גרם) קמח תפוחי אדמה

ביצה גדולה

כוס מי ברז

1/4 כוס שמן קנולה

כפית גדושה מלח דק

 

למריחה:

4-5 כפות שמן זית

 

 

 

לרוטב עגבניות:

קופסא קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

1/2 פחית (200 גרם) עגבניות מרוסקות

כפית סוכר

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

עלי בזיליקום קצוצים (אפשר להמיר באורגנו יבש)

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת)

 

לציפוי:

ביצה מהולה במעט מים

 

 

 

 

אופן ההכנה:

 

1. לקערת המיקסר מנפים קמח לבן וקמח תפוחי אדמה (אל תוותרו על הניפוי, זה עושה את כל ההבדל). מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

 

2. מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים סוכר, ביצה, שמן, מלח ולבסוף את המים,  לא את הכל בבת אחת אלא לאט לאט כי ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות. לשים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

 

3. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כדי שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה שעה וחצי.

 

4. בינתיים, מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות פרט לגבינה.

 

5. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים בנייר אפייה את התבנית.

 

6. לאחר שהבצק תפח, מחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, דק ככל האפשר.

 

7. בעזרת מברשת, מורחים על פני כל הבצק מחצית משמן הזית, על זה מורחים באופן שווה מחצית מכמות רוטב העגבניות, ומפזרים מחצית מכמות הגבינה.

 

8. מגלגלים לרולדה, ואת הרולדה חותכים לשושנים ברוחב 6 ס"מ.

 

9. מניחים את השושנים בתבנית, שומרים על מעט מרווח בניהם.

 

10. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.

 

11. מניחים להתפחה חוזרת כ 35-40- דקות, כשהתבנית מכוסה במגבת. מברישים בביצה טרופה ואופים כ 30-35 דקות, עד שהמאפה מקבל צבע שחום.

 

מגישים חמים.

 

(שומרים את המאפה כשהוא עטוף היטב בטמפרטורת החדר ומחממים מעט לפני שאוכלים).

 

 

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  2 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  אפשר להכין יום קודם ולעטוף היטב מיד כשמתקרר, הוא יהיה בסדר גמור (לת)
קרן אגם02/06/2018 18:47:15
     
 
  2.
  אני רק שאלה :)
ביאנקה20/05/2018 17:19:34
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים