כג בתמוז  / יום רביעי 15 יולי 2020 | פרשת השבוע: מטות - מסעי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת שיש שוקו לימון
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת שיש שוקו לימון    

עוגת שיש שוקו לימון



עוגת שיש שוקו לימון: מתכון לעוגה טעימה של קרן אגם, כזו שבכל ביס תרגישו שוקולד וחמצמצות של לימון, וזה הכי כיף לימים החמים של יולי אוגוסט, שבתות, ובעצם, כל השנה!

 



ככה זה עם העוגה המדהימה הזו, בכל ביס מהעוגה תרגישו שוקולד וחמצמצות של הלימון, זה נהדר וכיף בימים החמים של יולי אוגוסט, למרות שלא הייתי מתנגדת לאכול ממנה כל השנה!

 

אז קבלו אותה, עוגת שיש נהדרת קלה מאוד להכנה, שתוכלו להכין בקלות גם כפרווה.

 

 

מצרכים לתבנית אינגליש קייק:

 

2 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

1/2 כוס יוגורט (מעל 3%)

1/2 כוס (120 מ״ל) שמן קנולה

מיץ וגרידת לימון מלימון שלם גדול

1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר

1 כפית אבקת קקאו

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

 

2. בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר לבן למשך 2-3 דקות.

 

3. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים יוגורט, גרידה ומיץ לימון, ולבסוף קמח ואבקת אפייה, מערבבים עד לתערובת חלקה.

 

4. בקערה בינונית חסינת חום, ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד המריר, ומערבבים לתערובת חלקה.

 

 

5. מעבירים מחצית מתערובת העוגה לקערת השוקולד, מוסיפים כפית קקאו ומערבבים היטב.

 

6. מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, ומעליה שופכים את הבלילה הבהירה, בעזרת סכין מערבבים מעט לתנועות ״שיש״.

 

7. אופים בתנור כ-30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

 

8. מקשטים באבקת סוכר לפני שאוכלים.

 

9. שומרים בכלי אטום כשלושה ימים.

 

לגרסת פרווה: ניתן להמיר את היוגורט בשמנת צמחית או קרם קוקוס באותה הכמות.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים