כג בתמוז  / יום רביעי 15 יולי 2020 | פרשת השבוע: מטות - מסעי
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת שמנת וקינמון
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת שמנת וקינמון    

עוגת שמנת וקינמון



העוגה הזו היא בדיוק מה שתרצו ליד הקפה שלכם, והריח שלה הוא בדיוק הריח שתרצו שיציף את הבית שלכם. היא רכה מפנקת וסופר טעימה.

 



עוגת שמנת חמוצה וקינמון

 

עוגת שמנת חמוצה וקינמון /תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ

העוגה הזו היא בדיוק מה שתרצו ליד הקפה שלכם, והריח שלה הוא בדיוק הריח

שתרצו שיציף את הבית שלכם. היא רכה מפנקת וסופר טעימה.

 

 

מצרכים למתכון:

2 כוסות קמח (280 גר)

כוס (200 גר׳)שמן קנולה

4 ביצים גדולות

2+3/4 כוסות (550 גר׳) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה 

1/2 כפית מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות קינמון

 

 

אופן ההכנה:

 

משמנים תבנית אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

 

בקערת המיקסר מקציפים ביצים ו 2 כוסות סוכר לבן לקצף תפוח ובהיר,

מוסיפים את השמן בזרם איטי וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה,

 

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח,

 

מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

 

בקערה קטנה מערבבים 3/4 כוס סוכר לבן עם קינמון.

 

מעבירים 1/3 מבלילת העוגה לתבנית האפייה, מפזרים מעל הבלילה באופן שווה

1/3 מתערובת הקינמון, מעליה שוב 1/3 מכמות הבלילה ושוב 1/3 מתערובת הקינמון,

 

מעל את 1/3 כמות הבלילה שנותרה ומסיימים בתערובת הקינמון שנותרה.

 

אופים 60-65 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.

שומרים על העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד כארבעה ימים.

 

*את השמן אפשר להמיר ב 200 גר׳ חמאה רכה

*לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה הכמות קרם קוקוס או מיץ תפוזים.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים