עוגת שמנת וקינמון

העוגה הזו היא בדיוק מה שתרצו ליד הקפה שלכם, והריח שלה הוא בדיוק הריח שתרצו שיציף את הבית שלכם. היא רכה מפנקת וסופר טעימה.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 16.03.23

עוגת שמנת חמוצה וקינמון

 

עוגת שמנת חמוצה וקינמון /תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ

העוגה הזו היא בדיוק מה שתרצו ליד הקפה שלכם, והריח שלה הוא בדיוק הריח

שתרצו שיציף את הבית שלכם. היא רכה מפנקת וסופר טעימה.

 

 

מצרכים למתכון:

2 כוסות קמח (280 גר)

כוס (200 גר׳)שמן קנולה

4 ביצים גדולות

2+3/4 כוסות (550 גר׳) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה 

1/2 כפית מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות קינמון

 

 

אופן ההכנה:

 

משמנים תבנית אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

 

בקערת המיקסר מקציפים ביצים ו 2 כוסות סוכר לבן לקצף תפוח ובהיר,

מוסיפים את השמן בזרם איטי וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה,

 

בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח,

 

מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

 

בקערה קטנה מערבבים 3/4 כוס סוכר לבן עם קינמון.

 

מעבירים 1/3 מבלילת העוגה לתבנית האפייה, מפזרים מעל הבלילה באופן שווה

1/3 מתערובת הקינמון, מעליה שוב 1/3 מכמות הבלילה ושוב 1/3 מתערובת הקינמון,

 

מעל את 1/3 כמות הבלילה שנותרה ומסיימים בתערובת הקינמון שנותרה.

 

אופים 60-65 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.

שומרים על העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד כארבעה ימים.

 

*את השמן אפשר להמיר ב 200 גר׳ חמאה רכה

*לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה הכמות קרם קוקוס או מיץ תפוזים.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה