י"ד בניסן תשע"ט / יום שישי 19 אפריל 2019 | פרשת השבוע: פסח
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםעוגת תפוז ריקוטה הפוכה מדהימה
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

עוגת תפוז ריקוטה הפוכה מדהימה    

עוגת תפוז ריקוטה הפוכה מדהימה



עונת התפוזים כבר כאן ובעיצומה ולקרן אגם יש מתכון שווה ומדהים לעוגת תפוזים משגעת, טעימה וממש פשוטה להכנה. אז קבלו אותה, עוגת תפוז ריקוטה הפוכה!

 



עונת התפוזים בעיצומה ואי אפשר בלי מתכון אחד שווה לעונה. היא לא רק יפה, אלא גם כל כך טעימה וממש פשוטה להכנה.

 

המתכון לתבנית מלבנית או מרובעת בינונית.

 

 

מצרכים:

כוס (200 גרם) סוכר לבן

80 גרם חמאה רכה

1/3 (65 גרם) כוס שמן קנולה

3 ביצים גדולות

2 שקיות סוכר וניל

2 כפיות אבקת אפייה

מעט מלח

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט

מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה לא מלוחה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 תפוזים גדולים פרוסים לפרוסות שלמות דקיקות

2 כפות סוכר חום

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

2. בקערת המיקסר מקציפים חמאה, סוכר וניל וסוכר למשך 2 דקות, מוסיפים שמן וביצים וממשיכים להקציף למשך 2 דקות נוספות.

 

3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ולבסוף מוסיפים מיץ תפוזים וריקוטה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

 

4. משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה (זה יעזור לחילוץ קל של העוגה כשהופכים אותה), משמנים שוב את נייר האפייה ומפזרים עליו באופן שווה סוכר חום.

 

5. מרפדים את התבנית בפרוסות תפוז, ואם נשארים רווחים אפשר למלא אותם בפרוסות קטנות יותר כמו בתמונה:

 

 

מעבירים את מלית העוגה לתבנית מעל פרוסות התפוזים ומיישרים בעזרת גב כף או פלטה.

 

אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו, והעוגה מקבלת צבע שחום יפה.

מצננים מעט, והופכים את העוגה על גבי כלי מרובע או מלבני רחב מספיק.

 

 

הטיפים של קרן:

 

את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב כשלושה ארבעה ימים.

 

אפשר להמיר את החמאה בעוד 1/4 כוס שמן קנולה.

 

את הריקוטה אפשר להמיר בגבינת טוב טעם או בשמנת חמוצה, אולם התוצאה שמתקבלת משימוש בריקוטה מדהימה ואני לא ממליצה לוותר.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים