ט"ו בסיון תשע"ט / יום שלישי 18 יוני 2019 | פרשת השבוע: שלח לך
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםפאי גזר בציפוי קראמבל
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

פאי גזר בציפוי קראמבל    

פאי גזר בציפוי קראמבל



אם עדיין לא ראיתם את הגזר כמרכיב מפתיע בקינוח, זה הזמן! מתכון מושלם לפאי גזר בציפוי קראמבל שכולם יגידו "וואוו!" של שף קונדיטור זיו סנדלר.

 



עוגת גזר היא דבר נפלא. העסיסיות של הגזר והאופן בו הוא משתלב עם קינמון וסוכר, נותנים לעוגה גוף ומרקם ערבים מאוד לחך. אך לאורך השנים כמעט לא ראיתי את הגזר בשום צורה אחרת, כמרכיב מפתיע בקינוח. בניגוד למרכיבים אחרים, שמרגע שאתה שומע עליהם הם מופיעים בכל צורה ומרקם, בכל מתכון ולכל עת.

 

לכן ניסיתי לשחק מעט עם הגזר משל היה חומר גלם תמים במזווה המטבח שלי. לאחר כל מיני ורסיות, הגעתי לפאי גזר. פאי פריך במילוי רך בטעם עוגת גזר וציפוי פריך יותר. שימו לב, כי מדובר בשילוב של מרקם (רך) וטעם (עוגת גזר) לא שגרתי, ולכן חשוב לא לאפות יותר מדי את הפאי, רק משום שהוא נראה רך מדי.

 

מרכיבים:

 

לבצק

כוס קמח קר

שליש כוס שמן קוקוס מומס אך לא חם

3 כפות שמן קנולה

רבע כוס סוכר

3 כפות מחית תפוחי עץ טבעית

כפית אבקת אפייה

 

למלית

רבע כוס סוכר

רבע כוס מחית תפוחי עץ טבעית

3 כפות שמן קנולה

שליש כוס קמח

כף מחוקה אבקת אפייה

2 כפיות קינמון

כוס גזר מגורד

 

לקראמבל

רבע כוס שמן קוקוס מומס אך לא חם

רבע כוס סוכר

3/4 כוס קמח קר

 

אופן הכנה:

 

1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם ראש גיטרה, שוקלים את השמן קוקוס, שמן קנולה, מחית תפוח עץ והסוכר. מערבבים עד שאחיד.

 

2. מוסיפים את הקמח  ואבקת האפייה, מערבבים עד שאחיד. מניחים את הבצק במקרר כשעה.

 

3. בזמן שהבצק מתקרר מכינים את המלית: שוקלים את כל מרכיבי המלית פרט לגזר בקערה. מערבבים עם מטרפה עד שאחיד. מוסיפים את הגזר ומערבבים שוב.

 

4. מרדדים את הבצק לעלה מלבני במידות 35X10, מדפנים תבנית אינגליש נמוכה בבצק, בעזרת סכין חותכים את השאריות. על הבצק מניחים נייר אפייה ועליו משקולת משעועית או אורז.

 

5. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים את הבצק במשך 5 דקות. מורידים את המשקולת בעזרת נייר האפייה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.

 

6. בזמן האפייה מכינים את הקראמבל: בקערת מיקסר עם ראש גיטרה שוקלים את כל מרכיבי הקראמבל, מערבבים במהירות בינונית עד שנוצרים פירורים גסים.

 

7. לאחר האפייה ממלאים את הבצק במלית, עליה עורמים את הקראמבל ואופים ב-160 מעלות כ-15 דקות נוספות עד שהקראמבל מקבל מראה יבש. לא מחכים להזהבה, אחרת המלית מתייבשת.

 

מומלץ לאכול את העוגה לאחר שהתקררה מעט. רצוי לשמור במקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.

 

בתיאבון!

 

קרדיט תמונה: שרית גופן

 

 

 

* * *

זיו סנדלר,  שף קונדיטור מזה 15 שנים. את דרכו החל אצל האנס ברטלה, שם למד את רזי המקצוע, והמשיך משם לעבוד בקונדיטוריות שונות ביניהן בליקר בייקרי ולחם יין. את המעבר מקונדיטוריה חלבית לטבעונית עש מתוך לימוד עצמי וניסיון רב. בשנת 2014 פתח ביחד עם שותפתו נטע אירדם את seeds - פטיסרי טבעוני קטנטן וחמים במרכז תל אביב. בסוף השנה החנות תיסגר וניתן יהיה להשיג את המוצרים בחנויות הנבחרות ולהגיע לסדנאות אפייה בביתו של השף.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של זיו סנדלר
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים