פאי תותים עם קרם גבינה

פאי תותים עם קרם גבינה: נצלו את עונת התותים שעדיין כאן והכינו פאי תותים טעים וקל להכנה עם המתכון של קרן אגם, שמתאים לימי הולדת ולסתם יום של חול עם שמש בשמים.

1 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 05.01.23

עונת התותים עדיין כאן, ופאי תותים זה הפאי האהוב אצלנו במשפחה לימי הולדת, הוא קל ומהיר להכנה וממש טעים.

תבנית טארט או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים:

לקלתית:

250 גרם עוגיות פתי בר

100 גרם חמאה מומסת

50 גרם שקדים טחונים לאבקה

לקרם גבינה:

1.5 (375 מ״ל) מכלים שמנת להקצפה 38%

מיכל (225 גרם) גבינת שמנת

כף אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

כפית גרידת לימון

לעיטור:

כוס חצאי תותים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות

2. במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את העוגיות לתערובת פירורית דקה

3. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת החמאה המומסת, ומערבבים היטב.

4. מעבירים את הפירורים לתבנית, ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים. השתדלו לעלות עם השוליים כמה שיותר גבוה, כדי שתהיה לפאי מסגרת גבוהה.

5. מכניסים לתנור ואופים 10-12 דקות עד שהקלתית מקבלת צבע שזוף.

6. מצננים לחלוטין.

מכינים את קרם הגבינה:

1. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה אבקת פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.

2. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את גבינת השמנת ואת הלימון.

3. מגבירים שוב את המהירות ומקציפים עוד מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים מחצית מהקרם על גבי הפאי, ומישרים בעזרת פלטה.

5. את יתרת הקרם מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים על הפאי במעגלים, מתחילים מהעיגול החיצוני וחוזרים על הפעולה שוב עוד פעמיים כלפי פנים.

6. משאירים את מרכז הפאי ללא זילוף, ומסדרים בפנים את חצאי התותים.

7. מעבירים לקירור לארבע שעות לפחות ועדיף לילה שלם.

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

כתבו לנו מה דעתכם!

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה