י"א בכסלו  / יום שישי 27 נובמבר 2020 | פרשת השבוע: ויצא
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית הילולת הצדיקים ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה
   חלבי     מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
תוספות  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםתוספותפשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול    

פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול



אחרי כל המתוקים והמטוגנים של חנוכה, אין כמו פשטידה חמה, טעימה ומזינה לארוחת הערב. הוסיפו לה סלט ירקות ואתם מסודרים.

 



פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול

 

זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי

 

אחרי כל המתוקים והמטוגנים של חנוכה, אין כמו פשטידה חמה, טעימה ומזינה לארוחת הערב. הוסיפו לה סלט ירקות ואתם מסודרים.

 

פחמימות מטוגנות הן, כידוע, טעימות מאד אך לא נטולות חסרונות. כדי לאזן קצת את השפעותיהן מומלץ לצרוך במהלך חג החנוכה ואחריו הרבה ירקות, במיוחד ירקות ירוקים.

 

פשטידת הברוקולי הזו מכילה אמנם מעט קמח וגם ביצים, שמנת, גבינות וחמאה, אבל הכל במידה ובסך-הכל מדובר במנה מאוזנת מבחינה תזונתית – יש ייצוג לכל אבות המזון, ואת רוב הנפח תופסים הברוקולי ועשבי התיבול.

 

התוספת של פירורי הלחם שנקלים החמאה מעל לפשטידה, היא טעימה מאד ותורמת מעט מרקם קראנצ'י, אבל גם לא מעט קלוריות. אפשר לוותר עליה והפשטידה עדיין תהיה טעימה מאד. הוסיפו לה סלט רענן ויש לכם ארוחת ערב פשוטה, קלילה וכייפית. אני אוהב להגיש אותו עם סלט עגבניות, שמתובל בהרבה לימון וכוסברה.

 

מותר ורצוי לגוון – את הבולגרית והצהובה אפשר להחליף או לשלב בגבינות אחרות. אם יש לכם במקרר קצת שאריות של קשקבל, פרמזן, פטה או גבינה צפתית, זה זמן טוב להיפטר מהן. 

 

 

המצרכים

כמויות לתבנית בינונית 31x22 ס"מ, 8-10 מנות

  • 600 גרם ברוקולי, מנוקה ומפורק לפרחים קטנים
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס קמח
  • 200 גרם גבינה כחושה או קוטג'
  • 90 גרם גבינה בולגרית
  • 90 גרם גבינה צהובה
  • 2/3 כוס עשבים קצוצים דק (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, עירית)
  • 2 כפות בצל יבש קצוץ דק וסחוט
  • 1/3 כפית מלח, מעט פלפל שחור
  • 5 כפות פירורי לחם
  • תרסיס שמן או מעט חמאה

 

אופן ההכנה

  • מבשלים את הברוקולי במשך כמה דקות במים מומלחים קלות, על אש בינונית-גדולה, עד שהוא מתחיל לשנות צבע. מסננים ומקררים.

  • מגרדים בפומפיה גסה את הגבינה הבולגרית והצהובה ושומרים בצד.

  •  מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

  •  בקערת ערבוב גדולה טורפים את הביצים עם השמנת החמוצה. מוסיפים בזה אחר זה (ומערבבים) את העשבים והבצל הקצוצים, המלח והפלפל השחור, הקמח, הגבינה הכחושה/קוטג' והגבינות המגורדות.

 

  • מוסיפים את פרחי הברוקולי המבושלים, מערבבים היטב.

  • מעבירים לתבנית משומנת מפזרים מעל את פירורי הלחם ואופים ב-180 מעלות במשך כ-50 דקות. מרססים מעט שמן או מפזרים פרוסות דקיקות של חמאה מעל, ואופים ב-200 מעלות עד להזהבה-השחמה יפה.

מקררים לפחות 15 דקות כדי שהפשטידה תתייצב. אחרי זה אפשר להגיש אותה מייד או לקרר ולחמם מחדש בהמשך.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של שוקי גלילי
   חזור לדף הבית של תוספות




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
     
  •  
  •  
     
  •  
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים