פשטידת ברוקולי עם גבינות ועשבי תיבול
זמן הכנה: שעה וחצי | דרגת קושי: קל-בינוני | חלבי
אחרי כל המתוקים והמטוגנים של חנוכה, אין כמו פשטידה חמה, טעימה ומזינה לארוחת הערב. הוסיפו לה סלט ירקות ואתם מסודרים.
פחמימות מטוגנות הן, כידוע, טעימות מאד אך לא נטולות חסרונות. כדי לאזן קצת את השפעותיהן מומלץ לצרוך במהלך חג החנוכה ואחריו הרבה ירקות, במיוחד ירקות ירוקים.
פשטידת הברוקולי הזו מכילה אמנם מעט קמח וגם ביצים, שמנת, גבינות וחמאה, אבל הכל במידה ובסך-הכל מדובר במנה מאוזנת מבחינה תזונתית – יש ייצוג לכל אבות המזון, ואת רוב הנפח תופסים הברוקולי ועשבי התיבול.
התוספת של פירורי הלחם שנקלים החמאה מעל לפשטידה, היא טעימה מאד ותורמת מעט מרקם קראנצ'י, אבל גם לא מעט קלוריות. אפשר לוותר עליה והפשטידה עדיין תהיה טעימה מאד. הוסיפו לה סלט רענן ויש לכם ארוחת ערב פשוטה, קלילה וכייפית. אני אוהב להגיש אותו עם סלט עגבניות, שמתובל בהרבה לימון וכוסברה.
מותר ורצוי לגוון – את הבולגרית והצהובה אפשר להחליף או לשלב בגבינות אחרות. אם יש לכם במקרר קצת שאריות של קשקבל, פרמזן, פטה או גבינה צפתית, זה זמן טוב להיפטר מהן.
המצרכים
כמויות לתבנית בינונית 31x22 ס"מ, 8-10 מנות
אופן ההכנה
מקררים לפחות 15 דקות כדי שהפשטידה תתייצב. אחרי זה אפשר להגיש אותה מייד או לקרר ולחמם מחדש בהמשך.