כב בסיון תשע"ט / יום שלישי 25 יוני 2019 | פרשת השבוע: קרח
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מתכונים לחגים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמתכונים לחגיםשבועות: גביניות שמרים מתוקות
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

שבועות: גביניות שמרים מתוקות    

שבועות: גביניות שמרים מתוקות



גביניות שמרים מתוקות: הן מושלמות, טעימות וריחניות ומתאימות לחג שכולו גבינות. קרן אגם עם מתכון לגביניות שמרים ומלית של פירות יער שישדרגו את שולחן החג.

 



הן מושלמות, מתוקות, טעימות ומתאימות לחג השבועות – חג שכולו גבינות ומאפים יאמי יאמי...

 

הפעם, אני מעניקה לכם מתכון לגביניות שמרים עם מלית מיוחדת של פירות יער, גבינות ונגיעות של קליפת לימון מגורדת, כי לימון מוסיף המון... הן ריחניות וממכרות, ובהחלט משדרגות את שולחן החג החלבי.

 

 

מצרכים למתכון – 30 יחידות

 

לבצק:

 

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן

כף שמרים יבשים

 2ביצים גודל L

1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן

 80גרם חמאה רכה

 1/4כוס שמן קנולה

 3/4כוס ( 180 מ"ל) חלב פושר

 1/2כפית מלח

 

למלית:

 

500 גרם גבינת טוב טעם או ריקוטה

3/4 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

כפית מחית/תמצית וניל

קליפה מגורדת מלימון שלם

כף קורנפלור

1/2 כוס פירות יער קפואים שהופשרו/טריים

 

 

להברשה:

חלמון ביצה

 

לעיטור:

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.

 

מוסיפים לקערה סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.

 

מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבבים.

 

מוספים מלח ומערבבים שוב.

 

במזיגה איטית מוסיפים את החלב תוך כדי לישה.

 

לשים 8 דקות נוספות עד שמתקבל בצק רך גמיש ונעים למגע.

 

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.

 

 

בינתיים, מכינים את המילוי:

 

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המילוי, פרט לריבה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

 

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים את הבצק לשניים.

 

מרדדים כל חלק לריבוע בגודל 30*30 בערך (לא חייבים להיות מדויקים).

 

מחלקים את הבצק בעזרת סכין לריבועים שווים, מניחים במרכז כל ריבוע בצק ממלית הגבינה, ומעל זה מעט פריות יער.

 

 

סוגרים את הריבוע, מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הנגדיות לצורת מעטפה.

 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הגביניות בחלמון ביצה.

 

מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ 1/2 שעה.

 

בינתיים, מחממים תנור ל 180 מעלות.

 

אופים כ-25-30 דקות עד שהגביניות מזהיבות.

 

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מתכונים לחגים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 
 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים