כד בסיון תשע"ט / יום חמישי 27 יוני 2019 | פרשת השבוע: קרח
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
מאפים ולחמים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםמאפים ולחמיםשושני שמרים במילוי מרנג פרג
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

שושני שמרים במילוי מרנג פרג    

שושני שמרים במילוי מרנג פרג



ללקק את האצבעות: קרן אגם עם מתכון מדהים וטעים לעוגת שושני שמרים במילוי מרנג פרג. ואם אתם לא מאוהבי הפרג אז לקרן יש טיפ מדהים לעוגה מוצלחת עם ממרח שוקולד.

 



פרג זו אהבה שלי ואני משלבת אותו בכל הזדמנות שאני יכולה במאפים שלי. אבל אם אתם לא מאוהבי הפרג תוכלו להמיר אותו בממרח שוקולד (הוראות בסוף המתכון).

 

 

לבצק

600 גרם קמח לבן רגיל (4 וחצי כוסות)

1/2 כוס (50 גרם) סוכר לבן

2 כפיות שמרים יבשים

כוס  (240 מ״ל) חלב

4 כפות מים

120 גרם חמאה

3 חלמוני ביצה גודל L

רבע כפית מלח

 

 

למרנג

3 חלבונים

קמצוץ מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס (50 גרם) פרג שלם טרי

 

לזיגוג

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים 

 

 

אופן ההכנה

 

1. בקערת המערבל עם וו לישה  מערבבים סוכר, מלח, שמרים וחצי מכמות הקמח.

 

2. בסיר קטן, על אש לא גבוהה מחממים חלב, מים וחמאה רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומצננים 10 דקות.

 

3. מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח, מערבבים היטב ומוסיפים את החלמונים ואת יתרת הקמח.

 

 

4. לשים 8 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

 

5. מניחים את הבצק בקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד ומגבת מטבח. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

בינתיים, מכינים את המרנג:

 

6. מקציפים ביצים ומלח במהירות נמוכה, מוסיפים באיטיות את הסוכר עד לקבלת קצף לבן  יציב ומבריק, מוסיפים את הפרג בעדינות בתנועות קיפול. מניחים במקרר.

 

7. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשניים.

 

8. מרדדים כל חלק לעלה, ומורחים חצי מכמות המרנג.

 

9. מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים.

 

10. מניחים את השושנים בתבנית עגולה עם או בלי חור, מרופדת בנייר אפייה, ומניחים להתפחה חוזרת כחצי שעה. כנ"ל לגבי הרולדה השנייה.

 

11. מחממים תנור ל-170מעלות, ואופים את העוגות כ-25 דקות.

 

 

מכינים את הזיגוג:

 

12. בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים.

 

13. מורידים מעט את האש וממשיכים לחמם תוך כדי בעבוע עדין למשך 6-7 דקות עד שהסירופ מסמיך.

 

14. כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים מעט בסירופ סוכר ומגישים.

 

הטיפ של קרן!

 

לא אוהבים פרג? אתם יכולים להשמיט אותו מהמרנג, למרוח על הרולדות את המרנג ולזלף מעל 1/2 כוס ממרח שוקולד, כגון נוטלה או השחר שחומם מעט במיקרו למצב נוזלי.

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעלת הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של מאפים ולחמים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  0 תגובות למאמר זה     

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
  •  
     
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים