י"ז באדר ב' תשע"ט / יום ראשון 24 מרץ 2019 | פרשת השבוע: שמיני
 
dot  הוסף למועדפים   dot  הפוך לעמוד הבית  
 
   
    הירשם    |    התחבר
  
    החשבון שלי     מעקב הזמנות     עזרה
 
 
  המדינה שלי:  
  ארצות הברית   
 
   שפה:  
  עברית   
 
   המטבע שלי:  
  דולר ארה"ב   
 
   
עמוד הבית ברסלב יהדות משפחה וזוגיות חגים ומועדים רוחניות חברה סיפורים מהחיים
   מאמרים     אוכל בריא     מתכונים לשבת     דגים             
 
  הצג את כל הקטגוריות...  
 
 
 
קינוחים  
 
דף ראשיאוכל ומתכוניםקינוחיםשושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז
 
  חיפוש מתקדם
   מאמרים
 
   חיפוש
 
            
 

שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז    

שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז



הפסקת כוס קפה או תה הולכת טוב עם שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז. קרן אגם עם המתכון הטעים למאפה וקינוח מרשים במיוחד.

 



רוצים לעשות הפסקת קפה או תה קצת מעניינת יותר מהרגיל? הוסיפו לה את עוגת שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז ותראו איך היא עושה את ההבדל. אפשר להגיש גם כקינוח מרשים ומושלם. מבטיחה לכם, האורחים לא ישאירו פירור!

 

למה? כי ככה זה, מגישים וטורפים!

 

 

תבנית עגולה 22 או 24 ס"מ

          

מצרכים למתכון:

 

לבצק:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גרם)  סוכר לבן

2 ביצים גדולות

1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה

 3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב קר או מים

1/2 כפית מלח

 

למלית השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 56-60%

100 גרם חמאה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר או אבקת סוכר

3 כפות שטוחות קקאו

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז שבורים 

 

 

להברשה לפני אפייה:

ביצה

חצי כפית מים

 

לזיגוג:

1/4כוס סוכר לבן

1/4כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

הבצק:

 

1. לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

 

2. תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים, ואת השמן בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

 

3. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כדקה.

 

4. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו.

 

5. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר

 

 

מכינים את מלית השוקולד

 

1. בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים מחממים חמאה ושוקולד מריר, מוציאים ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

 

2. מוסיפים את הסוכר ואת הקקאו, ומערבבים היטב, ומכניסים למקרר לעשר דקות על מנת שהתערובת תתייצב.

 

3. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס״מ ובעובי 0.5 סנטימטר (לא נורא אם זה לא מדויק) ובעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק את מלית השוקולד באופן אחיד.

 

4. מפזרים אגוזי לוז שבורים ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. חוצים את הרולדה לשניים, פורסים אותה ל-12 שושנים

 

5. בינתיים, מחממים תנור לחום 180 מעלות.

 

6. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את השושנים, אופים כ-30 דקות עד שהשושנים שחומות.

 

מכינים סירופ סוכר

 

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים, מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דקות נוספות עד שמתקבל מרקם סמיך.

 

2. מיד כשהשושנים יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ סוכר.

 

מגישים וטורפים.

בתיאבון!

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

 





תגובה למאמר    תגובה למאמר
   הצג מאמרים נוספים של קרן אגם
   חזור לדף הבית של קינוחים




לראש המאמר    לראש המאמר       שלח לחבר    שלח לחבר          שתף       גרסת הדפסה    גרסת הדפסה


 הצטרפו לרשימת התפוצה הצטרפו לרשימת התפוצה
 
 
  
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. הקליקו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם.

   

 מאמרים נוספים בנושא זה מאמרים נוספים בנושא זה
 
 


  2 תגובות למאמר זה    לקריאת כל התגובות ברצף  
  1.
  תודה רבה מימי! (לת)
קרן אגם30/08/2018 06:48:18
     
 
  2.
  קרן אגם
מימי פז27/08/2018 21:09:48
     
 

הוסף תגובההוסף תגובה    הוסף תגובה    

 
 
  
יעמדו על הברכה    ולהבדיל לע"נ:
  
 
מה אנחנו עושים ואיך אתם יכולים לעזור?
 
אין אנו פועלים לשום מטרות רווח ואיננו נתמכים משום גוף או ארגון.
כל פעילות האתרים נועדה אך ורק כדי לזכות את הרבים ולעזור לכל הפונים אלינו.
 
לחץ כאן כדי להיות שותף
  
 
 
 מבצעי היום בחנות מבצעי היום בחנות
 
 
 
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 
 
  •  
  •  
     
  •  
  •  
     
 
אחורה  1 2 3  קדימה
 
 
 הכי מדובר הכי מדובר
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 הכי נקרא הכי נקרא
 
 
 
 
Up  1 2 3  Down
 
 
 Facebook Facebook
 
 
 
 רשימת תפוצה רשימת תפוצה
 
 
 
הכניסו כתובת:   
 
   
 

 
 



  
 
 
פתח ארגז כלים