שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז

הפסקת כוס קפה או תה הולכת טוב עם שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז. קרן אגם עם המתכון הטעים למאפה וקינוח מרשים במיוחד.

2 דק' קריאה

קרן אגם

פורסם בתאריך 06.07.23

רוצים לעשות הפסקת קפה או תה קצת מעניינת יותר מהרגיל? הוסיפו לה את עוגת שושני שמרים שוקולד ואגוזי לוז ותראו איך היא עושה את ההבדל. אפשר להגיש גם כקינוח מרשים ומושלם. מבטיחה לכם, האורחים לא ישאירו פירור!

 

למה? כי ככה זה, מגישים וטורפים!

 

 

תבנית עגולה 22 או 24 ס”מ

          

מצרכים למתכון:

 

לבצק:

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גרם)  סוכר לבן

2 ביצים גדולות

1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה

 3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב קר או מים

1/2 כפית מלח

 

למלית השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 56-60%

100 גרם חמאה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר או אבקת סוכר

3 כפות שטוחות קקאו

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז שבורים 

 

 

להברשה לפני אפייה:

ביצה

חצי כפית מים

 

לזיגוג:

1/4כוס סוכר לבן

1/4כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

הבצק:

 

1. לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר.

 

2. תוך כדי לישה איטית מוסיפים את הביצים, ואת השמן בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

 

3. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כדקה.

 

4. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו.

 

5. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר

 

 

מכינים את מלית השוקולד

 

1. בקערה חסינת חום במיקרוגל בפולסים קצרים מחממים חמאה ושוקולד מריר, מוציאים ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

 

2. מוסיפים את הסוכר ואת הקקאו, ומערבבים היטב, ומכניסים למקרר לעשר דקות על מנת שהתערובת תתייצב.

 

3. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*40 ס״מ ובעובי 0.5 סנטימטר (לא נורא אם זה לא מדויק) ובעזרת ספטולה מורחים על גבי הבצק את מלית השוקולד באופן אחיד.

 

4. מפזרים אגוזי לוז שבורים ומגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. חוצים את הרולדה לשניים, פורסים אותה ל-12 שושנים

 

5. בינתיים, מחממים תנור לחום 180 מעלות.

 

6. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את השושנים, אופים כ-30 דקות עד שהשושנים שחומות.

 

מכינים סירופ סוכר

 

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים, מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דקות נוספות עד שמתקבל מרקם סמיך.

 

2. מיד כשהשושנים יוצאות מהתנור, מברישים אותן בסירופ סוכר.

 

מגישים וטורפים.

בתיאבון!

 

 

 

* * *

קרן אגם, בעל הבלוג נשואה למאפייה, מעבירה סדנאות אפייה במטבח בבית ביפו, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות, כותבת לאתרים כגון מאקו ומתמחה באפייה ביתית איכותית. המתכונים של קרן אף פעם לא מסובכים או יקרים מדי, והיא מעידה על עצמה כמי שאוהבת קיצורי דרך באפייה.

 

כתבו לנו מה דעתכם!

1. קרן אגם

י"ט אלול התשע"ח

8/30/2018

תודה רבה מימי!

2. קרן אגם

י"ט אלול התשע"ח

8/30/2018

3. מימי פז

ט"ז אלול התשע"ח

8/27/2018

קרן אגם

ריח השושנים בכל הבית כייפ לעשות מתכונים שלה קלילים ושווים אין עלייך קרן .תמיד עונה בספידי גונזלס ומוכנה לתת תמיכה שאפו

תודה על תגובתך!

התגובה תתפרסם לאחר אישור

הוספת תגובה